

Risiko som barriere for bæredygtige byggematerialer
I denne publikation er der fokus på hvilke usikkerhedselementer og risici byggeriets praktikere oplever ift. at bygge mere bæredygtigt.

Bæredygtighedsledelse
Denne vejledning beskriver, hvad bæredygtighedsledelse går ud på, hvilke opgaver det omfatter og hvilke kompetencer det kræver.

Forstå og håndter konflikter i byggeriet
I publikationen ser vi på, hvordan bygherrer, rådgivere og entreprenører kan blive bedre til at opdage og løse konflikter i tide ved at kende de fire konflikttyper: pseudo-, interesse-, struktur- og værdikonflikter.

Kender du typen?
Denne publikation indeholder gode råd og inspiration til hvordan man via persontypetest genkender - og anvender viden om - persontyper i byggeprojekter og udbud.

Kontraktstyring
Denne vejledning giver råd og anbefalinger til, hvordan kontrakter og kontraktstyring kan tænkes ind i projektet som et aktivt element i forhold til at fremme tilliden, samarbejdet og øge værdiskabelsen i byggeprojekter.

Højere produktivitet på byggepladsen
Denne publikation bygger på Enemærke & Petersen a/s’ erfaringer med at foretage produktivitetsscreeninger og er udarbejdet med det formål at give anbefalinger og værktøjer til, hvordan man kan komme i gang med at foretage screeninger og højne produktiviteten på byggepladsen.

Fyrtårne – indblik i den bæredygtige byggeproces
"Fyrtårne - indblik i den bæredygtige byggeproces" samler 8 cases, hvor byggeprocessen har resulteret i et byggeri med en høj grad af bæredygtighed.

Byggeri med integreret samarbejde og teknologi
Rapporten formidler erfaringer fra demonstrationsprojektet Bagsværd Observationshjem. Målet med projektet har været at demonstrere, hvordan man får et byggeri til rette tid, pris og kvalitet ved aktivt at bruge de digitale muligheder til at styrke integreret samarbejdet i projekterings- og byggeprocessen.

Projektgranskning
Denne vejledning indeholder gode råd og inspiration til, hvordan man planlægger og udfører det gode granskningsforløb. Projektgranskning foregår gentagende gange i et projekt med forskelligt fokus afhængigt af fase, type af byggeri og det enkelte projekts kontekst.

Budgettering
Denne vejledning indeholder, sammen med Værdibygs vejledning om økonomistyring, retningslinjer for, hvordan man som bygherre eller rådgiver udarbejder et indledende budget i projektets tidlige faser og efterfølgende kvalificerer og detaljerer budgettet, frem mod udførelsen.

Bæredygtighedsprogram
Bæredygtighed i byggeprojekter har en tendens til at smuldre i takt med udførelsen af byggeprojektet. Denne vejledning sætter fokus på, hvordan bæredygtighed realiseres.

Økonomistyring
Vejledningen fokuserer på de økonomiske strukturer, der skal opbygges og vedligeholdes for at have et godt analysegrundlag og dermed også god økonomistyring i et byggeprojekt. Sammen med Værdibygs vejledning om ’Budgettering’ indeholder denne vejledning områder, der skal overvejes og planlægges som en hjælp til effektiv økonomistyring i byggeprojekter.

Den rummelige byggeplads – en guide til social beskæftigelse
Publikationen er en guide til bygherrer, rådgivere og ingeniører, som ønsker at arbejde med social beskæftigelse og give borgere på kanten af arbejdsmarkedet fodfæste og et springbræt til job og uddannelse.

MPS-forløb
Et MPS-forløb er en arbejdsmetode, der skal sikre koordinering og samarbejde om BIM-modeller på tværs af et projekts parter. Målet er at afklare, hvordan modellerne skal udvikles og deles, så de skaber mest mulig værdi – både for projektdeltagerne og projektet som helhed.

Collaboration in demolition projects
A good collaboration is crucial for any construction project, but can be challenging in demolition projects as demolition is marred by uncertainty. This results in conditions where it is important to take the environmental history and structure of the building into account even though time and economy can be tight.

Dilemmas and decisions in the demolition process
This guides focuses on the dilemmas and decisions that might occur in a circular demolition process. There are three central themes: demolition or renovation, choosing materials for reuse and recycling, and the circular demolition regulations.

Vidensflow mellem projektering og udførelse
Bedre vidensflow mellem det projekterende og udførende led og dermed bedre sammenhæng mellem den digitale udvikling af byggeriet og byggeriets processer har været fokus for et pionerprojekt, som ConTech Lab har gennemført i samarbejde med Værdibyg.

Dilemmaer og beslutninger i den cirkulære nedrivningsproces
Denne vejledning sætter fokus på dilemmaer og beslutninger i den cirkulære nedrivningsproces, hvor der er fokus på tre centrale temaer: Nedrivning eller renovering, udvælgelse af materialer til genbrug og genanvendelse og regelsæt for cirkulære nedrivninger.

Samarbejder i nedrivningsprojekter
Det gode samarbejde er særligt udfordret i nedrivningsprojekter, da nedrivning ofte er præget af en høj grad af usikkerhed. Denne vejledning skitserer de centrale elementer i en god samarbejdsproces om nedrivning og tager hånd om nedrivningsprojektets usikkerheder, risici og de mange involverede aktører.

Strategic Partnerships – Implementation of the Collaboration
This guide provides examples and tools which naturally have to be adapted to the
needs of the individual project.
needs of the individual project.

Strategic Partnerships – From Idea to Contract
This guide provides examples and tools which naturally have to be adapted to the
needs of the individual project.
needs of the individual project.

Quality assurance

Projektgennemgang
I denne vejledning folder vi roller, regler og muligheder ud fra AB18 og ABR18, hvori projektgennemgangen er gjort til en obligatorisk kvalitet. Vi beskriver projektgennemgangen som en fortløbende proces bestående af en række møder og aktiviteter, der giver mulighed for, at alle involverede parter opnår en fælles forståelse af projektet.

Fagtilsyn
Vejledningen indeholder en gennemgang og anbefalinger til, hvordan bygherren, den projekterende rådgiver, entreprenøren og fagtilsynet kan samarbejde om at udføre det værdiskabende fagtilsyn.

The Sustainable Construction Process
This guide concerns the sustainable process in the construction industry and elobarates on how to make the right sustainable choices.

Rapport om forskning og uddannelse i byggeriets processer
Forskningen af uddannelse i byggeriets processer er særdeles lille, hvorfor Værdibyg har fundet det relevant at sætte fokus på dette område. Det er værd at undersøge, hvor der er udfordringer og hvor der kan optimeres på uddannelserne.

Kvalitetssikring
Denne vejledning giver anbefalinger til planlægning og prioritering af kvalitetssikring, herunder hvordan kvalitetssikringsprocessen og samarbejdet tilrettelægges, organiseres og udføres. Vejledningen klarlægger kvalitetssikringsprocessens indhold og omfang og kommer med konkrete anbefalinger til, hvordan de forskellige aktiviteter udføres i praksis.

Strategiske partnerskaber – samarbejdets gennemførelse
Værdibyg og REBUS har udarbejdet to vejledninger om strategiske partnerskaber. Den anden - Samarbejdets gennemførelse - finder du her.

Strategiske partnerskaber – fra idé til kontrakt
Værdibyg og REBUS har udarbejdet to vejledninger om strategiske partnerskaber. Den første - Fra idé til kontrakt - finder du her.

Den hjælpende hånd
”Den Hjælpende Hånd” er en publikation, der beskriver E&P’s demonstrationsprojekt og ser på, hvorfor og hvordan virksomheder kan gøre ventetid til arbejdstid ved at arbejde med ”Den Hjælpende Hånd”.

Perspektiver på Den Bæredygtige Byggeproces
Publikationen beskriver det særlige ved den bæredygtige byggeproces og identificerer de procesmæssige udfordringer ved at arbejde med bæredygtighed i byggeriet

Circular Demolition
The purpose of this guide is to provide the client and their partners with specific instructions on how demolition projects can be planned and carried out so that reuse and reutilisation are promoted as much as possible.

Tendering of Demolition Projects
The focus of this guide is on the special conditions that apply in connection with demolition, and the target group is primarily clients, client consultants and technical consultants.

Environmental Surveying and Demolition
The purpose of this guide is to clarify how environmental surveying constitutes a value-creating element in demolition and renovation projects.

Mediation and Conciliation
This guide contains a faster and more affordable conflict resolution by presenting mediation and conciliation conflict resolution tools that deal with more aspects of a conflict than a traditional arbitration process.

Miljøkortlægning og nedrivning
Undgå forsinkelser, ekstraregninger og tvister med en god og retvisende miljøkortlægning, der kan kortlægge skadelige stoffer tidligt i processen.

Udbud af nedrivningsopgaver
Undgå svingende priser og uklare udbudsgrundlag, der skaber konflikter. Denne vejledning klæder dig på til fremtidige udbud af nedrivningsopgaver, der skaber et bedre konkurrencegrundlag samt en øget sikkerhed for, at arbejdet udføres som forventet.

Cirkulær nedrivning
Nedrivningsprocessen udgør et helt afgørende led i den cirkulære værdikæde i byggeriet. I denne vejledning kan du få konkrete anvisninger til, hvordan nedrivningsprojekter kan planlægges og udføres, så genbrug og genanvendelse fremmes mest muligt

Minivejledning: Dialog med driften
Denne vejledning skal bidrage til et byggeri med bedre drift, og hvordan dialog mellem bygherre, driftsorganisationen, rådgivere og entreprenør kan understøtte det.

Minivejledning: Sikker og effektiv byggeplads
Vejledningen giver gode råd til, hvordan bygherrernes udbud i højere grad understøtter en effektiv tilbudsproces hos entreprenørerne.

Minivejledning: Udbud af rådgiverydelser
Vejledningen giver gode råd til, hvordan bygherrernes udbud i højere grad understøtter en effektiv tilbudsproces hos entreprenørerne.

Schedule Report
This guide introduces the 'schedule analysis' tool, which supplements the tendering schedule with relevant background information to the project. The schedule analysis provides the client and its consultants with a better overview of the project, and the bidders with a better basis for optimising their tenders.

Operations Based Construction Process
This booklet focuses on the value created by including operations in the construction process, and presents concrete methods for the operations based construction process.

Involving the Users
This guide describes how a good user process should be organised and implemented throughout the construction project. The guide also deals with communication between users and construction professionals, important points to consider, and much more.

Starting Right
This guide discusses the activities meant to ensure that a construction project and a project team get things right from start, creating clairity and balancing the constraints. Bringing the right skills into play early in the process will lay the foundations for the subsequent process to become value-creating.

Involving Sub-Contractors
This guide explains how sub-contractors can actively be involved in the building process and how planning and coordination can support collaboration among contractors at the production stage, where the skills of the sub-contractors make an active contribution to value creation in the process.

Payment of Winter Provisions
This guide discusses challenges in the distribution and payment of winter measures. The guidelines identifies central considerations that a client and a consultant should make in regard to, payments of winter measures, project design and construction in the winter period.

Mediation og mægling
Denne vejledning giver konkrete værktøjer til afklaring af konfliktens kerne og selve konfliktløsningen. Derudover giver vejledningen en række anbefalinger til, hvordan du som part kan forberede dig og bidrage til en effektiv og værdiskabende mediation eller mægling.

Etablering af risikostyring
Denne vejledning giver anbefalinger til, hvordan man etablerer god risikostyring på byggeprojekter – hvordan man organiserer arbejdet, og hvilke overvejelser parterne skal gøre sig.

Risikostyring i udbud og tilbud
Vejledningen beskriver bygherrens tidlige valg og muligheder for at styre risiko gennem udbuddet, samt tilbudsgivernes vurderinger af risiko i udarbejdelsen af tilbud.

Risikostyring på byggeprojekter
Vejledningen giver råd til, hvordan man kommer godt i gang med risikostyring på byggeprojekter, og beskriver roller og hvilke aktiviteter, der skal udføres.

Risikostyring: Værktøjer og eksempler
Dette kompendium gennemgår forskellige værktøjer og metoder og giver eksempler på dokumenter til brug i risikostyring.

Minivejledning: Bedre entrepriseudbud
Vejledningen giver gode råd til, hvordan bygherrernes udbud i højere grad understøtter en effektiv tilbudsproces hos entreprenørerne.

Totaløkonomiske metoder
Vejledningen gør det simplere at anvende totaløkonomiske vurderinger i praksis. Blandt andet ved at introducere tre niveauer for vurderinger: Redegørelse, overslag og beregning.

Totaløkonomiske beslutninger
Vejledningen introducerer en strategisk forståelse og kontekst for arbejdet med totaløkonomi, kortlægger barrierer og incitamenter og kommer med anbefalinger til den totaløkonomiske business case.

Totaløkonomi i udbud
Vejledningen præsenterer en række muligheder for at tænke totaløkonomi ind allerede i udbuddet og beskriver både lavpraktiske og mere omfangsrige metoder.

Brugervenlige kontrakter
Vejledningen fokuserer på at gøre kontrakter brugervenlige og værdiskabende for alle parter gennem anbefalinger og eksempler på, hvordan kontrakter kan forenkles og understøttes af visualiseringer.

Perspektiver på renoveringsprocesser
Debatoplægget 'Perspektiver på renoveringsprocesser' giver et indblik i aktuel renoveringspraksis og et overblik over tidligere initiativer på området.

The Handover Process
This guide contains a number of examples of activities and methods which do not claim to be exhaustive but may help to improve the concluding process up to the handover. In particular, it introduces pre-inspection as an activity to ensure fewer errors and defects at the time of handover.

Perspectives on Phase Transitions in the Building Industry
The purpose of this publication is to stimulate debate about phase transitions – what they contain and how they should be approached.

Establishing Collaboration
This guide provides examples and tools which naturally have to be adapted to the
needs of the individual project.
needs of the individual project.

Commissioning-processen
Commissioning i byggeriet er en proaktiv dialog- og kvalitetsstyringsproces, der fokuserer på totaløkonomi og installationernes samspil. Denne vejledning giver viden og inspiration til alle byggeriets parter, om hvordan man kan bruge commissioning som et aktivt redskab til at sikre byggeriets kvalitet og en energieffektiv drift.

Afleveringsprocessen
I denne vejledning sætter vi fokus på afleveringsprocessen og særligt processen op til afleveringen.

Perspektiver på faseskift
Med hæftet 'Perspektiver på Faseskift' - et debatoplæg præsenteres nye måder at betragte faseskift på, og der lægges op til videre debat om denne afgørende del af byggeprocessen.

Kvalitet som tildelingskriterium
Vejledningen beskriver de overordnede principper for at udbyde efter økonomisk mest fordelagtige tilbud.

Tidsplanredegørelse
I vejledningen 'Tidsplanredegørelse' kan du læse om en række af de temaer, det er hensigtsmæssigt at tage stilling til i forbindelse med udbudstidsplanen. Endvidere beskrives hvordan tidsplanredegørelsen bruges, af hvem og hvor i processen.

Effektiv prækvalifikation
Denne vejledning har til formål at give byggeriets parter enkle anbefalinger og beskrive bedste praksis til en prækvalifikationsproces, hvor udbyder finder de deltagere, der giver den bedste konkurrence, og ansøgere kan prioritere deres ressourceforbrug til de opgaver, de har bedst chance for at vinde.

Afregning af vinterforanstaltninger
Denne vejledning giver gode råd til at finde den rigtige afregningsmodel for vinterforanstaltninger i byggeprocessen.

Vælg dit medie
I vejledningen giver vi dig en række metoder og værktøjer, der kvalificerer til at målrette valget af medier, når du skal formidle ny viden, nye metoder eller nye værktøjer effektivt til en ønsket målgruppe i byggeriet.

Gode råd til renoveringsprocessen
Vejledningen giver gode råd til at skabe en effektiv renoveringsproces - lige fra idéfasen og frem til aflevering af byggeriet.
Nyheder


Se oplæggene fra temamøde om bæredygtighedstiltag hos rådgiverne
Værdibyg afholdt for nylig et temamøde om bæ...

Bliv introduceret til bæredygtighedsledelse
Vejledningen Bæredygtighedsledelse blev for nylig lanceret ved et arrangement ...
Om Værdibyg
Værdibyg fokuserer på at fastholde værdierne i byggeriet igennem hele byggeprojektet – lige fra byggeprogrammet til driften af det færdige byggeri.
Vi udvikler fælles løsninger på fælles problemer til gavn for hele byggeriets værdikæde. Vi finder og formidler branchens bedste erfaringer til effektive byggeprocesser, samarbejde og værdiskabelse.
Kontakt
Værdibyg
Bryghuspladsen 8
1473 København K
Tlf.: 3347 6671
info@vaerdibyg.dk