Så meget godt i vente – kommende publikationer og arrangementer i Værdibyg

Digitalisering, kvalitetssikring, produktivitetsforbedringer og bæredygtighed. Få et hurtigt overblik over Værdibygs kommende publikationer og arrangementer i andet halvår af 2022.

Sommeren er ved at være bag os, og vi kigger nu frem mod et halvår med masser af aktivitet og nye udgivelser her i Værdibyg. Læs med, og se, hvad du har at glæde dig til i de kommende måneder.

Nye publikationer om digitalisering, kvalitetssikring, produktivitetsforbedringer og bæredygtighed

Der er en rapport på vej fra demonstrationsprojektet Bagsværd Observationshjem, hvor der er gjort en række erfaringer med samarbejde og dialog om digitale modeller. Rapporten forventes lanceret i starten af efteråret. Projektet har til formål at vise, hvordan man får et byggeri til rette tid, pris og kvalitet ved at bruge de digitale muligheder til at styrke samarbejdet i projekterings- og byggeprocessen. Projektet bliver til i et samarbejde mellem bygherren, LIVSVÆRK, bygherrerådgiveren BAUHERR, HD Lab og Værdibyg. Der er allerede udgivet en vejledning på baggrund af projektet med den sexede titel “MPS-forløb”. Den finder du her.

Vi bliver i digitaliseringssporet med den næste udgivelse – “Perspektiver på den digitale byggeproces” – som undersøger sammenhængen mellem byggeproces og digitalisering, og hvordan digitaliseringen kan give gevinster i byggeriet.

Lige i hælene på de to publikationer, kommer der en klassisk Værdibyg-vejledning ”Projektgranskning” om – nå, ja – projektgranskning. Det bliver en klassisk vejledning, men også et tilhørende værktøj med granskningsspørgsmål, som kan bruges i processen. Vejledningen føjer sig til Værdibygs allerede righoldige portefølje af udgivelser om kvalitetssikring: Projektgennemgang, Kvalitetssikring og Fagtilsyn.

Der bliver ikke meget tid til at hvile på laurbærrene, for i løbet af oktober og november forventer vi at udgive en publikation om produktivitetsscreening. Publikationen bygger på et demonstrationsprojekt, hvor Enemærke & Petersen A/S har afprøvet produktivitetsscreeninger på en række af deres byggesager. Publikationen skal fungere som en guide til, hvordan brug af produktivitetsscreeninger og leanværktøjer kan bruges til at opnå produktivitetsforbedringer.

Og endelig er der et case-katalog på vej med fyrtårnsprojekter inden for bæredygtigt byggeri. Her bliver der masser af inspiration at hente til at skabe en byggeproces, der understøtter bæredygtigt byggeri hele vejen igennem projektet. Case-kataloget bliver den anden af en række udgivelser fra projektet “Den bæredygtige byggeproces”. Du finder den første publikation fra projektet – vejledningen “Bæredygtighedsprogram” – her.

Arrangementer og netværk

Vores netværk for hhv. strategiske partnerskaber og kvalitetssikring fortsætter og begge netværk mødes næste gang den 20. september. Vi fortsætter også vores populære serier af onlinemøder ”Mød forskerne!” og ”Morgenskarp med Værdibyg”. Første forskermøde er allerede i kalenderen, så sæt et kryds i din den 23. september, hvis du er interesseret i at høre, hvordan din organisation kan forberede sig på digitaliseringen af byggeriet.

Værdibyg optræder desuden til en række andre arrangementer i løbet af efteråret, men det eneste, der pt. Ligger fast er, at vi er stærkt repræsenteret på årets Building Green i Forum den 2-3. november, hvor temaet er ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’. Se mere og tilmeld dig her.

Vi glæder os til at tage hul på efterårssæsonen og fortsætte arbejdet med – sammen med byggeriets praktikere at blive klogere på samarbejde og processer på tværs af byggeriets værdikæde.

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke