Se eller gense Mød forskerne! #12 om anvendelsen af data til at forbedre byggeriets processer

Til det 12. temamøde i vores serie af arrangementer, hvor du kan møde forskere og få indblik i deres viden om specifikke dele eller temaer i byggeprocessen, hørte vi om brug af data i byggeriets processer fra Søren Wandahl, ingeniørdocent ved Aarhus Universitet, Institut for Ingeniørvidenskab.

Der tales meget om data, og hvordan brug af data skal anvendes til at forbedre byggeriets processer. Men hvad er data, og hvordan bruger vi det i byggeriet?

Med udgangspunkt i hvad data er, hvad modelteori er, og hvordan årsags-/virkningskæder i byggeriet kan forstås diskuterer Søren, hvordan man kan bruge data i byggeriets processer. I den forbindelse benyttede Søren data-eksempler fra sin egen forskning om effektive byggeprocesser og viste eksempler på data-drevne tilgange fra andre forskere.

Vi skal forstå mulighederne og begrænsningerne for data i byggeriets processer

Grundlæggende er konklusionen, at man ikke kan måle alt, der er vigtigt. Men vejen frem er ikke at lade være med at indsamle og bruge data. I stedet skal vi forstå, hvad mulighederne og begrænsningerne for data i byggeriets processer er. For som man siger: ”Data will talk to you if you are willing to listen”.

Se eller gense temamødet om data i byggeriets processer

Gik du glip af Sørens præsentation, eller har du bare behov for at få genopfrisket pointerne? Så kan du se præsentationen i videoen her:

Flere nyheder

Se oplæggene fra temamøde om bæredygtighedstiltag hos rådgiverne

/
Værdibyg afholdt for nylig et temamøde om bæ...
Lancering_Bæredygtighedsledelse_Nina Koch-ØrvadJonathan Grevsen

Bliv introduceret til bæredygtighedsledelse

/
Vejledningen Bæredygtighedsledelse blev for nylig lanceret ved et arrangement ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke