Nyt netværk skal fremme udviklingen af den bæredygtige byggeproces

Gennem etableringen af Netværk om ledelse af den bæredygtige byggeproces ønsker Værdibyg at styrke udvikling og udveksling af viden om dette relativt nye område blandt byggeriets praktikere.

Værdibyg har netop annonceret etableringen af to nye netværk om ledelse af den bæredygtige byggeproces. Ét i Aarhus, og ét i København. Ledelse af den bæredygtige byggeproces er et nyt område med nye processer, som skal udvikles i et tæt samarbejde og med vidensdeling mellem praktikere fra hele byggeriets værdikæde, mener Værdibygs Stephan Sander.

Akut behov for grøn omstilling af byggeriet

”Behovet for grøn omstilling af byggeriet er akut, og det er en mere accelereret proces, end man er vant til i en relativt konservativ branche,” udtaler seniorprojektleder Stephan Sander, som sammen med projektleder Ditte Juel Jensen, er ansvarlig for at drive netværket.

Han mener, at der er ved at være godt styr på det strategiske fokus i projekterne, men når det kommer til, hvordan man realiserer de bæredygtige målsætninger i praksis, bliver det straks sværere.

”Der er mange delprocesser, hvor praktikerne er i tvivl om, hvordan processen skal gribes an” siger Stephan Sander. ”I netværkene får vi mulighed for at dykke ned i processerne og vigtige spørgsmål som f.eks.: Hvordan styrer man et CO2-budget gennem projektet? Hvordan vælger man de mest relevante målsætninger for bæredygtighed i projektet? Hvordan påvirker forskellige entrepriseformer de forskellige bæredygtighedsmålsætninger?”.

Bringe gejsten med ind i netværket

Baggrunden for at etablere netværket er blandt andet de workshops, som har været afholdt i forbindelse med udarbejdelsen af vejledningerne ”Bæredygtighedsprogram” og ”Bæredygtighedsledelse” under programmet ”Den Bæredygtige Byggeproces”. Her oplevede Stephan Sander, at der var stor diskussionslyst og energi blandt deltagerne, som ikke blev udnyttet til fulde, og spændende problemstillinger, som der ikke var mulighed for at følge til dørs inden for rammerne af en workshop.

”Den gejst, vi oplevede til vores workshops, kan vi forhåbentlig bringe med ind i netværket,” siger seniorprojektlederen.

Næste skridt i udviklingen af den bæredygtige byggeproces

Ditte Juel Jensen fortæller, at det, som gør sig gældende for Værdibygs netværk og workshops, er, at man som deltager får mulighed for at mødes på neutral grund og uden for rammerne af et projekt og tale udfordringer igennem på tværs af værdikæden. Og det er der brug for, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling af byggeriet.

”Det er et felt, hvor udviklingen går hurtigt, og det kan være svært at følge med, selv for de virksomheder, som har flere dedikerede medarbejderressourcer til opgaven. Her kan netværket hjælpe deltagerne med at holde sig opdateret og dele viden og tage det næste skridt ift. at udvikle den bæredygtige byggeproces,” afslutter projektlederen.

Vil du være en del af Netværk om ledelse af den bæredygtige byggeproces?

På det første møde i begge netværk kan du være med til at definere og forme, hvilke problemstillinger netværket skal beskæftige sig med. i Aarhus kan du desuden høre oplæg fra Anne Nørkjær Gade, kompetencechef, bæredygtigt byggeri, Artelia, og i Kbh, Nel Jan Schipull, arkitekt og partner i Vandkunsten. Netværket er for både bygherrer, rådgivere, udførende og leverandører, der ønsker at udveksle erfaringer og opnå ny viden om ledelse af den bæredygtige byggeproces.

  • Ambitionen er at samle ca. 25 deltagere på tværs af værdikæden,
  • Der afholdes årligt fire heldagsmøder (ca. 10-16)
  • Møderne afholdes hos Værdibyg i hhv. København og Århus, men nogle af møderne kan efter aftale og interesse ligge hos netværksdeltagerne
  • Deltagelse i netværket koster 6.500 kr. årligt ekskl. moms, som dækker over fire møder inkl. fuld forplejning til alle fysiske møder

Tilmelding her

Her kan du tilmelde dig det netværk, der er tættest på dig:

Netværk øst (København)

Netværk vest (Aarhus)

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke