Forårets første skud – seks skarpe fra Værdibyg

Så er der seks friske morgenmøder at se frem til i sommerhalvåret. Vi har tre "Morgenskarp med Værdibyg" og tre "Mød forskerne!" klar til dig.

Som om det ikke var nok, at dagene er blevet længere og morgenstund har mere guld i mund end en gangster-rapper, er der nu seks gode grunde til at komme tidligt ud af fjerene i foråret.

Seks skarpe morgenmøder

Tromlen er nemlig ladet med seks skarpe morgenmøder, som bliver fyret af hen over sommerhalvåret; tre Morgenskarpe med Værdibyg og tre Mød forskerne! Vi fortsætter i det velkendte format med online morgenmøder, hvor der først er en præsentation af ca. tre kvarters varighed ved enten den aktuelle forsker eller en eller flere af Værdibygs projektledere. Skal man hurtigt videre, kan man stå af efter præsentationen, men der er også sat tid af til spørgsmål og diskussion.

”Vi glæder os til at skyde foråret i gang med en række – synes vi selv – spændende og aktuelle emner og oplægsholdere. Der er en genganger blandt forskerne i form af Andreas Claus Hansen, hvis ph.d.-projekt vi har fulgt løbende og nu skal høre de endelige resultater af. Men der er også nye navne, som jeg personligt forventer mig meget af,” udtaler Værdibygs programdirektør Rolf Simonsen.

Overvældet af den store interesse

De to mødeformater har nu kørt over flere sæsoner, og det var egentlig bare tænkt som et lille eksperiment.

Da Værdibyg for nogle år tilbage foretog en analyse af, hvor og hvordan der bliver forsket i byggeriets processer på de danske universiteter og uddannelsesinstitutioner, ventede der en behagelig overraskelse. Der er mange spændende forskningsprojekter i gang, og kvaliteten af forskningen er høj. Der formede sig en idé om, at det var oplagt at formidle dette til byggeriets praktikere, og idéen blev til en række online morgenmøder under titlen ”Mød forskerne!”

”Vi regnede med, at initiativet kunne køre et års tid og for en snæver kreds af interesserede. Men vi er blevet overvældet af den kæmpestore interesse og de mange – ofte mere end 100 – tilmeldte til arrangementerne. I år tager vi hul på sæson 4, og vi har nogle virkelig skarpe og spændende forskere på programmet,” fortæller Rolf Simonsen.

Rolf Simonsen fortæller videre, at succesen med det i Værdibyg-sammenhæng nye format med korte online-morgenmøder inspirerede til også formidle Værdibygs egne publikationer på tilsvarende måde.

”Vi arbejder jo meget projektbaseret i Værdibyg, hvor vejledningerne flyver fra reden og ud for at blive brugt, når de er klar. I vores mødeserie ”Morgenskarp med Værdibyg” har vi mulighed for at vende tilbage til vejledningerne og give en kort introduktion til en vejledning eller et emne for alle dem, der måske ikke lige var der, dengang vi udgav vejledningerne første gang. Det kan også være – som det er tilfældet med vores renoveringsvejledninger, nu hvor vi skal bygge mindre – at ældre vejledninger pludselig får ny aktualitet. De korte formater fungerer fint som en genvej til at tage fat i de ”gamle” anbefalinger og værktøjer og bringe dem i spil på sine projekter,” afslutter programdirektøren.

Husk, at du altid kan finde optagelser af tidligere Morgenskarpe og “Mød forskerne!” på Værdibygs Youtube-kanal.

Se sommerhalvårets program og tilmeld dig

10/4 Morgenskarp om procesledelse
1/5 Mød forskerne! Hvordan gør vi risikostyringen i byggeprojekter mere værdiskabende?
14/5 Morgenskarp om renovering og bæredygtighed
28/5 Morgenskarp om kontraktstyring
19/6 Mød forskerne! Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri
29/8 Mød forskerne! Om værdisætning af miljømæssig bæredygtighed i tilbud

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke