Forandringsledelse fylder for nye netværk

Forandringsledelse var et af de emner, der fyldte meget for deltagerne i nye netværk om ledelse af den bæredygtige byggeproces, som netop har afholdt de første møder i hhv. Aarhus og København.

Vi har netop afholdt de første møder i vores nye netværk om ledelse af den bæredygtige byggeproces i hhv. Aarhus og København. Begge møder var kendetegnet ved et stærkt hold af praktikere fra hele værdikæden, som alle brænder for at udvikle arbejdet med ledelse af den bæredygtige byggeproces.

”Det var to grupper, som tydeligt var interesserede i at netværke og byde aktivt ind med deres erfaringer – også de svære ting. Der var flere, der gav udtryk for, at det havde været meget givende at mødes med ligesindede fra andre dele af værdikæden og få øjnene op for andre parters behov i den bæredygtige byggeproces,” udtaler projektleder i Værdibyg Ditte Juel Jensen, som driver netværket sammen med seniorprojektleder Stephan Sander.

Tværfagligheden i netværket blev understreget af deltagernes mange interesser og arbejdsområder, men de kunne alle blive enige om, at der er fire spørgsmål og udfordringer, som skal diskuteres i netværket i det kommende år:

  • Hvordan arbejder man med forandringsledelse, og hvordan får man resten af sin organisation med på vognen?
  • Hvordan får man mest bæredygtighed for pengene og størst effekt?
  • Hvordan sikrer man, at arbejdet med bæredygtighed bliver mere effekt og mindre bogholderi?
  • Hvordan skal et projektforløb tilrettelægges, så det understøtter arbejdet med bæredygtighed?

Forandringsledelse fylder

Ifølge Stephan Sander, var forandringsledelse et af de emner, der fyldte meget for deltagerne.

”Det var overraskende, hvor meget forandringsledelse fylder som emne for mange af deltagerne. Det er noget, som de mangler værktøjer til for at kunne implementere nye processer, der understøtter mere bæredygtighed, i deres organisationer.” udtaler Stephan Sander.

Når bæredygtighed bliver et parameter, stiller det nye krav til byggeprocessen

Deltagerne skulle dog ikke stå for underholdningen alene. Til begge netværksmøder var der eksterne oplæg. I Aarhus gjorde Anne Nørkjær Gade, kompetencechef, Artelia, status over den bæredygtige byggeproces: Hvordan har vores måde at rammesætte bæredygtighed udviklet sig? Og så kom hun med bud på, hvordan vi i den kommende tid vil arbejde med at tænke bæredygtighed i byggeriet. Her var regenerativt byggeri én blandt flere tendenser, der blev berørt.

I København var det Nina Koch-Ørvad, bidrog med et forskningsmæssigt perspektiv på byggeriets udvikling og fortalte, hvordan det at gøre bæredygtighed til et parameter stiller nye krav til byggeprocessen.

Tak til alle deltagere for engagement, diskussionslyst og erfaringsudveksling.

Stadig ledige pladser

Vi glæder os allerede til næste møde den 30. april 2024 i København og den 2. maj 2024 i Aarhus. Der er stadig få ledige pladser i de to netværk, hvis du også savner netværk og faglig sparring med ligesindede om ledelse af den bæredygtige byggeproces.

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke