Et forår i højt gear og et efterår med overraskelser

Fart over feltet og oprustning er noget af det, der har karakteriseret foråret 2020 i Værdibyg. Med realiseringen af en ny strategi, ansættelse af tre nye projektledere, lancering af tre vejledninger og opstart af to nye workshopforløb, er foråret på trods af coronanedlukning gået over stok og sten. I efteråret tager Værdibyg fat på helt nye områder, som bliver anderledes end hidtil set.

Kort inden året gik på held, kunne Værdibyg annoncere millionbevillinger fra Realdania og Grundejernes Investeringsfond. Det markerede samtidig opstarten på et forår med fuld fart på og ansættelse af tre nye projektledere i Værdibygs sekretariat. Og selvom coronanedlukningen satte en stopper for de fysiske møder og arrangementer, var Værdibyg hurtig til at sadle om til digitale formater, og fik bl.a. startet to workshopforløb op om den bæredygtige byggeproces og projektgennemgang, og vi er kommet godt fra start med opstarten af det nye Lean Construction-DK Netværk.


Tre nye vejledninger om nedrivning

Kort inden at coronapandemien lukkede Danmark ned, lancerede Værdibyg tre nye vejledninger om den værdiskabende nedrivningsproces, der fik stor opmærksomhed og en varm modtagelse af aktører byggebranchen. I serien kan man finde vejledningen om cirkulær nedrivning,  der giver konkrete anvisninger til, hvordan nedrivningsprojekter kan planlægges og udføres, så genbrug af materialer fremmest bedst muligt. Blandt de tre vejledninger finder man også Udbud af nedrivningsopgaver og en vejledning om miljøkortlægning, der bl.a. kommer med anbefalinger til at sikre, at nedrivningsarbejdet foregår sundhedsmæssigt forsvarligt – bl.a. ved at være udbudt rigtigt. Det skrev Nina Koch-Ørvad, seniorprojektleder i Værdibyg, og Thomas Kingo, formand for Nedrivning- og Miljøsanering i Dansk Byggeri, i et debatindlæg om i Altinget.

Nye projekter på vej

På den anden side af sommerferien kigger vi ind i en sensommer med opstart af to nye workshopforløb om hhv. økonomistyring og et om roller, opgaver og processer i forhold til tilsyn. Samtidig sætter Værdibyg gang i en ny indsats omkring den digitale byggeproces, demonstrationsprojekter, samt en indsats, der skal arbejde for mere forskning i byggeriets processer.

”Vi glæder os til at skyde efteråret i gang med nye projekter og indsatser. Økonomistyring og tilsyn er begge er nicheområder, der er enorm stor betydning i forhold til at opnå effektive, værdiskabende byggeprocesser og et godt samarbejde under rammerne af det nye AB18-system” siger Rolf Simonsen, programdirektør i Værdibyg og fortsætter:

”Vi har længe set frem til også at få gang i nye indsatser, der adskiller sig en del fra den måde vi hidtil har udviklet projekter, workshops og vejledninger på. Vi ser frem til at invitere byggeriets praktikere inden for, og vi vil naturligvis fortælle meget mere om det på den anden side af sommerferien”.

Lancering af vejledninger i efteråret

Til efteråret kan byggeriets praktikere også glæde sig til lanceringen af vejledninger om hhv. kvalitetssikring og strategiske partnerskaber, der har været undervejs fra 2019.

”Som vi skrev om i begyndelsen af maj, bliver de mange almene renoveringer oplagte til at strategiske partnerskaber. Men samarbejdsformen kræver god forberedelse og tilpasning, og vi er derfor glade for at kunne præsentere nogle vejledninger, der kan spore ind på nogle af de væsentligste nedslagspunkter, der skal overvejes for at gevinsterne ved samarbejdet kan indfris” siger Rolf Simonsen.

 

Værdibyg takker af for første halvdel af 2020, og ønsker alle en rigtig god sommer!

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke