Stærkt forår i Lean Construction-DK Netværket – og endnu flere højdepunkter i efteråret!

Lean Construction-DK har nu haft sine første seks måneder som et netværk i Værdibyg, og på trods af coronanedlukning, har netværket mødt stor opbakning og engagement fra både medlemmer og deltagere til fysiske og online arrangementer i løbet af foråret. Snart tager netværket hul på et nyt efterårsprogram, der er spækket med interessante emner, aktiviteter og oplægsholdere

Den 1. januar 2020 fusionerede foreningen Lean Construction-DK med Værdibyg, og overgik dermed til at være et netværk. De to aktørers vision var – og er fortsat – at de sammen står stærkere, og dermed kan yde en mere fokuseret og bedre indsats for at optimere byggeriets processer ved at forene kompetencer, aktiviteter og netværk.

”Ambitionen i Lean Construction-DK er være et attraktivt netværk med et internationalt perspektiv, der har fokus på værdiskabende principper, metoder og værktøjer fra lean construction universet” siger Morten Skaarup, projektleder med ansvaret for Lean Construction-DK Netværket og fortsætter:

”Vores medlemmer skal fortsat have rig mulighed for at mødes til spændende arrangementer med lean i centrum og det synes vi, at vi er lykkedes godt med i den første tid som et netværk i Værdibyg. I knap to årtier har Lean Construction-DK arbejdet med at få rettet branchens fokus mod samarbejdet og processerne i byggeriet, og det stopper bestemt ikke her”.

Boligministeren åbnede årets program

Stort set alle medlemmerne fra før fusionen er stadig i Lean Construction-DK, og tre nye medlemmer har tilsluttet sig netværket i foråret. Året blev skudt i gang med besøg fra Boligminister Kaare Dybvad, og i januar var mere end 70 deltagere samlet til temamøde, hvor der blev kigget på hvilke barrierer, der står i vejen for udbredelsen af lean i byggebranchen samt hvordan forskellige virksomheder har lykkedes med at bryde disse barrierer. På et andet åbent temamøde i februar blev deltagere klogere på, hvordan de fastholder en udvikling i deres virksomhed, og for nyligt blev netværket præsenteret for, hvilke værktøjer der også kan anvendes fra andre brancher for at effektivisere byggeriets processer.

Studiekredsen er kommet lovende fra start

I april måned blev et fagligt forum etableret for netværkets medlemmer, hvor deltagerne i fællesskab diskuterede og perspektiverede til både nye og ældre principper og metoder inden for Lean Construction. De to første møder er afholdt online, og her blev perspektiverne i samarbejdsmetoden Target Value Design og potentialerne for samarbejdsformen Integrated Project Delivery drøftet.

”Vi var spændte på at se, om der var interesse for sådan en studiekreds, men den viser sig at være en stor succes. Mere end 20 medlemmer har allerede tilmeldt sig efterårets møder, hvor vi skal dykke endnu dybere ned i konkrete byggeprocesser og lean-værktøjer til optimering af produktiviteten og minimering af spildtid” fortæller Morten Skaarup.

Et tætpakket efterår med flere internationale højdepunkter

Internationale lean-eksperter fra forskellige dele af verdenen og en tætpakket konferencesal var ikke en optimal kombination i det coronaramte forår. Derfor var netværket nødsaget til at rykke årskonferencen fra foråret til efteråret. Nu markerer konferencen sig derfor som startskuddet til et tætpakket efterårsprogram med flere forskellige højdepunkter. Blandt arrangementerne kan, udover årskonferencen, nævnes to halvdagsseminarer med professor og lean-ekspert Glenn Ballard, et temamøde, hvor man kan høre mere om det nye projekt ”lean i renoveringsprojekter”, som Lean Construction-DK kører det næste års tid samt et arrangement om ”Proceslederens vigtige rolle” sidst på året. Derudover er Lean Construction-DK også i år med til at uddele ”Procesprisen” ved Building Awards i november.

”I efteråret tilbyder vi flere forskellige typer arrangementer – nogle til de garvede lean-ekspert, og nogle til ’nybegynderen’, der gerne vil lære mere om, hvad det her Lean Construction egentlig går ud på. Her har vi stablet to intro-kurser på benene, som er åbent og gratis for alle. Fælles for alle arrangementer er, at vi får rig mulighed for at udveksle erfaring og dele viden med andre på tværs af branchen, og det glæder vi os rigtig meget til” afslutter Morten Skaarup.

Se hele efterårsprogrammet i Lean Construction-DK Netværket her

 

Om Lean Construction-DK Netværket

Lean Construction-DK Netværket er for alle, der er interesserede i udvikle og udbrede de særlige lean værktøjer til at effektivisere processer i byggeriet. Som medlem af netværket får du adgang til et fagligt fællesskab på tværs af byggebranchen, forskellige typer af arrangementer og seminarer, samt en studiekreds, hvor du har mulighed for selv at udvikle og afprøve lean construction værktøjerne i praksis. Læs mere om medlemskab her

 

 

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke