Nye vejledninger om risikostyring

Fire nye Værdibyg-vejledninger om risikostyring giver konkrete anbefalinger til hvordan den gode risikostyring kommer rigtigt fra start og udføres på byggeprojekter, samt hvordan udbudsfasen kan bruges aktivt til at reducere risici.

Bygge- og anlægsprojekter er komplekse, og der er mange muligheder for, at projekter kører af sporet. Vurdering af risiko er en forudsætning for at træffe de rigtige beslutninger og skal være central del af både planlægning og styring af projektet, hvor alle parter skal bidrage. De nye vejledninger fra Værdibyg giver et overblik over, hvordan risikostyring bør indgå i alle projektets faser, og hvilke værktøjer der kan understøtte det.

Vejledningerne er skrevet til både bygherrer, der kan skabe det gode grundlag ved etableringen af risikostyring, og de rådgivere og udførende, der behandler risiko i udbudsfasen og gennemfører risikostyring på projekter.

 

 

Vejledningen ”Etablering af risikostyring” giver anbefalinger til, hvordan byggeriets parter i bygge- og anlægsprojekters tidlige faser organiserer god risikostyring. Vejledningen sætter parterne i stand til at vurdere det nødvendige omfang af risikostyring for projektet og etablere en passende risikoorganisation.

Vejledningen ”Risikostyring i udbud og tilbud” giver anbefalinger til, hvordan udbudsfasen kan bruges af både bygherre og tilbudsgiver til at reducere risiko.

Vejledningen ”Risikostyring på byggeprojekter” giver anbefalinger til, hvordan arbejdet med risikostyring opstartes og gennemføres undervejs i projektet på en værdiskabende måde

Kompendiet ”Værktøjer og eksempler til risikostyring” er et opslagsværk, hvor de enkelte værktøjer og eksempler kan bruges hver for sig eller i sammenhæng, afhængigt af ambitionsniveau for risikostyring i det enkelte projekt

Flere nyheder

Nyt Hospital Nordsjælland og NCC Danmark A/S modtager Procesprisen 2022Licitationen

Stem nu på din favorit til Procesprisen 2023!

, /
Du kan nu være med til at bestemme, hvem ...
Bygherrens bæredygtighedstiltag.Værdibyg

Se eller gense oplæg om bygherrernes erfaring med "lavthængende" bæredygtighedstiltag

/
Få inspiration til bæredygtighedstiltag i byggeprojekter med oplæg ...
Jonathan Grevsen

Nyt netværk skal fremme udviklingen af den bæredygtige byggeproces

/
Gennem etableringen af Netværk om ledelse af den bæ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke