Lean Construction-DK Netværket: Præsentationer fra årskonferencen

Til Lean Construction-DK Netværkets årskonference var temaet "Bygherren i front for den lean byggeproces". Der var oplæg fra nogle af de bygherrer, der har sat sig i førersædet, når det kommer til at sikre et godt samarbejde og en lean byggeproces på deres projekter.

Den 22. august afholdt Lean Construction DK-Netværket sin årskonference under overskriften ”Bygherren i front for den lean byggeproces”. Her var der spændende oplæg fra seks kompetente oplægsholdere, der bidrog med erfaringer, anbefalinger og konkrete cases.

Vi skal gøre noget andet, end vi plejer

Der er mange eksempler på, hvor galt det kan gå, når bygherren ikke udnytter de muligheder, der er for at påvirke og understøtte en god byggeproces. For at sikre det gode samarbejde skal vi altså gøre noget andet, end vi plejer. Det er derfor glædeligt at se, at landets bygherrer i stigende grad går forrest og tager ansvar i forhold til at fremme tilliden og samarbejdet på byggeprojekterne – det bør være en ambition og ikke en tilføjelse at arbejde aktivt med samarbejdet. Sådan lød det blandt andet fra direktør i Bygherreforeningen Henrik L. Bang, som var den første af dagens seks oplægsholdere.

Præsentationer fra dagen

Hvis du vil lære mere om, hvordan bygherren går i front for en mere lean byggeproces, kan du downloade præsentationer fra fire af de dygtige oplægsholdere nedenfor.

Ole Kongsbak, byggechef, Nyt Hospital Nordsjælland, fortalte om, hvordan de på Nyt Hospital Nordsjælland har etableret en fælles byggeledelse med repræsentanter fra bygherre, hovedentreprenør, totalrådgiver og underentreprenører. Efter dette tiltag oplevede de et forbedret samarbejde og sparede ressourcer på byggeprojektet. Du kan downloade præsentationen her.

Dernæst fortalte Ann-Pia Puggaard, projektdirektør, Danmarks Nationalbank, om Nationalbankens restaurerings- og renoveringsprojekt, der arbejder med datadrevet samarbejde. Samarbejdet er tænkt ind fra det første udbud for at sikre et bedre arbejdsmiljø, fastholdelse af dygtige medarbejdere og forebygge langtrukne konflikter og juridisk tovtrækkeri. Du kan downloade præsentationen her.

Christina Schulin-Zeuthen, kontorchef, Byggeri København, uddybede, hvordan Byggeri København arbejder aktivt med byggeprocesserne og som bygherre er tæt på projekterne og kontraktparterne. Der arbejdes med udbudsstrategi, udvikling af egen organisation, de strategiske partnerskaber og et bæredygtigt fokus. Du kan downloade præsentationen her.

Slutteligt fortalte Henrik Mielke, adm. koncerndirektør, MT Højgaard Kolding, om, at bygherren skal gå forrest og sikre, at den interesse-baserede samarbejdskultur er den fremherskende i deres projekter for at skabe produktivitet, øge værdiskabelsen og mindske konflikter. Du kan downloade præsentationen her.

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke