En glad bygherre og klar rollefordeling er nøglen til succes

En succesfuld renoveringsproces kræver en glad bygherre og en klar rollefordeling mellem nøglepersonerne på projektet. Sørg derfor for at afklare bygherrens succeskriterier før projektet går i gang og hav et entydigt organisationsdiagram til at styre dig gennem problemerne, lyder det fra renoveringsarkitekt Thomas Brogren.

Når du påbegynder en renovering, skal du analysere bygningens fysik i forhold til materialer, skader og konstruktioner. Du skal lære huset at kende for at forstå de fysiske rammer. Men ligeså vigtigt er det at forstå bygherrens rammer. Hvad gør projektet vellykket set fra bygherrens perspektiv, siger Thomas Brogren:

Bygherren er din vigtigste interessent. Derfor kan det være en god idé at lave en interessentanalyse af bygherren. Hvor gemmer de største usikkerheder sig? Er det tid eller penge, som er vigtigst?

Renoveringssager er komplekse. Der er mange ting, der kan gå galt, når du åbner et gammelt hus op. Derfor er det vigtigt, at du ruster dig til udfordringerne på forhånd, så du ved, hvad du skal gøre, når problemerne melder sig.

Du skal skabe et system, så du ved, hvordan du håndterer problemerne, når noget går galt. Når det går galt i et renoveringsprojekt, kan der være rigtig mange penge på spil. Derfor bliver konflikterne ofte meget alvorlige

Nøglen er et entydigt organisationsdiagram, der tydeligt afgrænser hvem, der har ansvaret for hvad, og samtidig giver rum til sparring og udveksling af viden på tværs af faggrupper. For arkitekten, ingeniøren og entreprenøren har brug for hinanden for at få et succesfuldt projekt.

Det er ikke nok at være god til dit eget fag i dag. Fremtiden tilhører dem, der også har forståelse for andre og er gode til at samarbejde slutter Thomas Brogren.

Læs hele casen En glad bygherre og klar rollefordeling er nøglen til succes

Flere nyheder

Rolf Simonsen, sekrateriatsleder i Værdibyg byggeprocesser

De almene renoveringer er oplagte til partnerskaber

/
Med midler fra Landsbyggefonden skal landets almene boliger renoveres. Erfaringer ...
Nina Værdibyg byggeri bæredygtig

Bæredygtighed skal sikres gennem byggeprocesserne

/
Byggeriets bæredygtige omstilling skal sikres gennem en nytænkning ...
Corona samarbejde byggeri dialog

COVID-19 og byggeproces: Hold hjulene igang, men husk dialogen

/
I denne tid presses byggeriets aktører fra mange sider, ...

Samarbejdspartnere