Lean Construction er overordnet en metodik og et tankesæt til maksimering af værdi og minimering af spild ved optimering af processer i byggeriet. Ofte refereres der til Lean Construction som ’Struktureret sund fornuft’. Tankerne bag Lean anvendes primært til optimering af processer, og i midt 90’erne blev tankerne oversat til byggeriet – dette i høj grad i form af værktøjet Last Planner System. Her opnås en forbedring i høj grad igennem bedre samarbejde, involvering af medarbejdere og systematisering af processer.

En detaljeret tidsplan for de udførende giver bedre flow og højere produktivitet

LPS er et værktøj i Lean Construction udviklet specielt til byggeriet og med hensyn til byggeriets særlige forhold. Formålet er at skabe bedre forudsigelighed og pålidelige tidsplaner, der holder i praksis ude på byggepladsen. Midlet er inddragelse af de personer, der faktisk udfører arbejdet og resultatet er bedre kommunikation, overblik og flow, hvilket igen medfører bedre overholdelse af tid, bedre økonomi, bedre sikkerhed og større arbejdsglæde.

Last Planner System nedbryder planlægningen af arbejdet på byggeprojektet i tre niveauer:

1. Procesplanen,

2. Periodeplanen og

3. Ugeplanen

Procesplanen er den indledende planlægning af hele forløbet. Periodeplanen er fremsynet og har fokus på at fjerne forhindringer for produktionen og ugeplanen er detailplanlægningen mellem sjakkene på byggepladsen.

På dette effektive 3-timers kursus vil du blive introduceret til de væsentligste metoder, værktøjer og tanker bag LPS via præsentationer baseret på praktiske erfaringer. Du lærer også, hvordan de forskellige planlægningsniveauer fungerer i praksis og du får rig mulighed for at deltage i diskussioner og øvelser.

Når du har deltaget i dette kursus ved du hvad LPS er og du vil have kendskab til metodens værktøjer, som du med det samme kan anvende til at effektivisere dine egne byggeprocesser.

 

Facilitatorer med mange års erfaring styrer formiddagens program

Kurset styres af Ask Hesselager og Morten Skaarup Jensen. Ask har mange års erfaring i anvendelsen og implementering af de fleste og mest anvendte lean construction-metoder og værktøjer heriblandt særligt LPS. Morten er daglig ansvarlig Lean Construction-DK Netværket. Yderligere oplægsholdere kan tilføjes til programmet.

Du kan læse vores guide til Last Planner System her: Guide til LPS

 

Pris: Deltagelse er gratis for medlemmer af Lean Construction-DK Netværket. For ikke-medlemmer er prisen 500 kr. ex. moms for deltagelse i kurset.

Der er 30 pladser til kurset og vi forbeholder os retten til at sætte et maksimum på antal deltager pr. virksomhed.

 

Sted: Fæstningens Materialgård, BLOX, Frederiksholms Kanal 30, 1220 København K, mødelokalet ‘Los Angeles’

 

Tilmelding og afbud

Modtager du ikke en autogenereret e-mail umiddelbart efter udfyldelsen af tilmeldingen, skal du kontakte Lean Construction-DK for at sikre, at dine tilmelding er udfyldt korrekt – f.eks. om der er fejl i e-mailadressen eller andet. Kontakt og afbud til lcdk@leanconstruction.dk.