Stem på din favorit til Procesprisen 2020

Du kan nu være med til at bestemme, hvem af de tre finalister, der skal vinde Procesprisen 2020. I år er tre meget forskellige kandidater i spil, og din stemme vil indgå i juryens vurdering. Vinderen offentliggøres d. 5. november

AFSTEMNINGEN ER LUKKET!

Her er alt, hvad du skal vide om de tre finalister:

 

Enemærke & Petersen

Enemærke & Petersen får en finaleplads for deres målrettede arbejde med at reducere spildtid og øge produktiviteten med metoder og principper fra lean. Entreprenørfirmaet bruger dokumentation og data til at understøtte arbejdet og involverer håndværkerne, så der bliver nedbrudt siloer.

“Enemærke & Petersen arbejder systematisk med lean værktøjerne på deres byggesager. De bruger data til at forbedre performance og deler gerne deres viden med resten af branchen. Denne lyst til at bidrage positivt til byggeriet, er en af grundene til, at juryen har udvalgt Enemærke & Petersen til en af årets tre finalister”, siger projektleder i Lean Construction-DK Netværket Morten Skaarup Jensen.

Se billeder fra Enemærke & Petersen her

Se billeder fra juryens besøg hos Enemærke & Petersen her

Se en videopræsentation af projektet her


Lendager Group

Årets anden finalist er i en helt anden boldgade. Det er Lendager Group med Ressourcerækkerne. Ressourcerækkerne er et boligbyggeri i Ørestad, bygget med upcyclede materialer efter cirkulære principper. For at få det ekstraordinære projekt op at stå, er rolle- og ansvarsfordelingen mellem entreprenør, bygherre og arkitekt blevet vendt på hovedet:

“På Ressourcerækkerne er alle roller blevet vendt og drejet for at skabe et nytænkende bæredygtigt byggeri. Samtidig har projektet sat fokus på de klimamæssige udfordringer og store mængder affald, som byggeriet producerer hvert år. Ressourcerækkerne har været en øjenåbner for hele branchen”, siger Sidse Buch.

Se billeder fra Lendager Group her

Se billeder fra juryens besøg hos Lendager Group her

Se videopræsentation af projektet her


Partnerskabet Bolig-træ

Tredje og sidste finalist er Skademosen ved Partnerskabet Bolig-træ, der består af Boligselskabet Sjælland, Adserballe & Knudsen, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Holmsgaard rådgivende ingeniører i en fireårig rammeaftale. Boligselskabet udbød en rammeaftale i 2017 som et partnering-lignende samarbejde med tidlig inddragelse, opnåelse af gentagelseseffekter og optimering af et koncept for CLT-byggeri af almene boliger.

“Boligselskabet Sjællands klare vision har resulteret i en løbende optimering fra projekt til projekt. Det særlige fokus på synergi- og gentagelseseffekter har givet gevinst på en lang række byggesager, ligesom det er lykkedes at dyrke synergierne imellem digitale projekteringsmetoder og moderne produktionsprincipper. Endelig har integrationen i CLT i projektet vist en vej til store CO2-besparelser i byggeriet”, siger Morten Skaarup Jensen.

Se billeder fra Partnerskabet Bolig-træ her

Se billeder fra juryens besøg hos Partnerskabet Bolig-træ her

Se videopræsentation af projektet her

 

Afstemningen løb frem til og med den 22. oktober og er nu lukket. Vinderen offentliggøres den 5. november.

 

Procesprisen uddeles digitalt i år. Vinderen offentliggøres den 5. november.

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke