Se eller gense populært webinar om DGNB som motor for bæredygtige initiativer

Du kan nu se eller gense webinaret, der handler om bæredygtighed i byggeprocessen og brug af DGNB-certificeringsordningen præsenteret af Line Tellefsen, Mette Fredberg Nielsen og Emilie Riberholt Henriksen

Byggebranchen er ansvarlig for en stor del af den samlede miljøbelastning i samfundet. Særligt i udførelsesfasen er der potentiale for en forbedret bæredygtig udvikling, da der her er et meget udpræget fokus på det økonomiske aspekt.

Men hvordan kan produktivitet i udførelsesfasen anvendes som drivfaktor i den bæredygtige udvikling?

Hvilken rolle spiller lovgivningen, bygherren og den offentlige sektor som initiativtager i den bæredygtige udvikling? Og hvordan kan særlige samarbejdsformer og -aftaler skabe et bedre grundlag for bæredygtighed?

Det blev vi klogere på til Lean Construction-DK Netværkets temamøde, hvor vi blev præsenteret for en afhandling fra Aarhus Universitet, som søger at svare på ovenstående spørgsmål. I afhandlingen er disse temaer netop blevet undersøgt, studeret og analyseret. Her viser det sig især, at implementering af bæredygtige initiativer særligt kan effektiviseres ved at anvende DGNB-certificeringsordningen. Der er brug for konkrete, håndgribelige og målbare metoder for at styrke udviklingen af en mere bæredygtig og holistisk byggeproces.

I afhandlingen er DGNB-manualen blevet gransket for at identificere kriterier, som omhandler udførelsesfasen. For at dække hele udførelsesfasen er yderligere kriterier blevet udviklet og alle kriterierne er blevet samlet i et separat add-on til DGNB-certificeringen.

Med DGNB-certificeringen, og det udarbejdede add-on, tages der højde for, at der er en holistisk tilgang til bæredygtighed, hvor det sikres at alle faser i byggeprocessen medtages. Det udarbejdede add-on er blevet vurderet af eksperter fra branchen og testet på et casestudie, som viser, at der er stort potentiale for forbedring og implementering af bæredygtighed i udførelsesfasen.

Du kan nu se eller gense hele det populære webinar, hvor Line Tellefsen, Mette Fredberg Nielsen og Emilie Riberholt Henriksen præsenterer afhandlingen om ”Bæredygtighed i byggeprocessen – Implementering af bæredygtige initiativer ved at bruge DGNB-certificeringsordningen til at opnå en mere bæredygtig og holistisk byggeproces” her:

Flere nyheder

Se eller gense forskermøde om tilgange til cirkulær økonomi

/
Den 6. oktober afholdt vi det syvende møde i vores “...
Smith Innovation

Stort engagement og fremmøde til første møde i nyt netværk

/
Første møde i Netværk om strategiske partnerskaber ...
Mathias Christensen

Lean is green - Årskonference 2021

, /
Til Lean Construction-DK Netværkets årskonference var temaet ”Bæredygtighed ...

Samarbejdspartnere

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke