Mød forskerne! #11 om Smart Contract

Blockchain og Smart Contract var emnerne, da Christian Laustsen fra KEA blev den ellevte i rækken af forskere, som i kort form deler ud af deres viden om og forskning i byggeriet.

Der har gennem de seneste år været en diskussion om, hvorvidt  Blockchain og Smart Contract kan være blandt løsningerne, når det gælder digitalisering af  byggebranchen, når der ses på det næste skridt i digitaliseringen. Flere videnskabelige artikler fremhæver Blockchain og Smart Contract som løsningen på kendte problemer i forhold til betaling, projektstyring og løbende kontrol ift. udførelse.

Udfordringer med Blockchain og Smart Contract

Christian Laustsen, MSc, (Entrepriseret, Ledelse og Informatik i byggeri), Lektor på Københavns Erhvervsakademi har i sin forskning beskæftiget sig med Blockchain og Smart Contract. I sit oplæg ved det 11. af Værdibygs temamøder “Mød forskerne!” gennemgik Christian Blockchain og Smart Contract med fokus på, hvordan det kan bruges i kombination med den digitale bygningsmodel.

Christian så på fordele og ulemper ved brug af Smart Contract, og hvad det betyder for rolle- og ansvarsfordeling på et projekt. Han fortalte også om de juridiske udfordringer, der kan opstå ved indførelse af Smart Contract og Blockchain.

Se eller gense oplægget om Blockchain og Smart Contract

Hvis du gik glip af Christian Laustsens oplæg – eller bare trænger til at få genopfrisket pointerne – så se med i videoen nedenfor.

 

Flere nyheder

Kontraframe

Ny vejledning og værktøj til projektgranskning

/
Ny vejledning skal give branchen en fælles forståelse ...

Se eller gense Mød forskerne! #13 om digitalisering og teknologiens påvirkning af byggeriet

/
Til det 13. temamøde i vores serie af arrangementer, hvor ...
Dansk Håndværk

Med egne ord: Årets finalister til Procesprisen

, /
Årets Procespris bliver uddelt ved Building Awards den 10. november. Over ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke