Gense webinar: Der er produktivitetsgevinster at hente inden for renovering

Værdibyg sætter i en møderække fokus på forskerne i byggeriet, og du kan følge med i de streamede oplæg og debat hjemmefra og når det passer dig. Første forsker i rækken var Hasse Neve, ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet, der har undersøgt produktivitet i renovering. Nu kan du se hele oplægget med konkrete anbefalinger, og fremover finde de streamede webinarer her.

Byggeriet bliver mere og mere komplekst, og områder som bæredygtighed, digitalisering, nye samarbejdsformer og produktivitet fylder mere og mere. Værdibyg ønsker derfor i en møderække at invitere en række forskere inden for, for at give byggeriets praktikere indsigt i viden om metoder, praksis og løsninger fra forskningen.

”Med vores nye serie af arrangementer ønsker vi at udfordre og inspirere branchen med nye ideer og praksis, der har rødder i forskningsverdenen. Vi ønsker både at sætte fokus på nye trends, men også at fastholde fokus på styring og ledelse i byggeriets processer, der er forudsætningen for at ny innovation kan implementeres på en god og effektiv måde” siger Rolf Simonsen, projektdirektør I Værdibyg.

Der er potentialer for produktiviteten

Det første arrangement i rækken tog fat om produktivitet, hvor Ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet, Hasse Neve, gav de mange virtuelt fremmødte indblik i sin undersøgelse af produktiviteten i renoveringen på fire byggepladser.

Hans studie viser, at der er potentiale for øget produktivitet. Det kan bl.a. opnås ved at i højere grad at tænke byggerier som produktion, der kan ledes kontrolleret og forudsigeligt. Det er ikke bare et spørgsmål om, at håndværkerne skal løbe hurtigere. Det handler især om god planlægning, synlig ledelse og øget brug af data.

Nu kan du se hans oplæg, anbefalinger og den efterfølgende debat her:

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke