Gense webinar: Der er produktivitetsgevinster at hente inden for renovering

Værdibyg sætter i en møderække fokus på forskerne i byggeriet, og du kan følge med i de streamede oplæg og debat hjemmefra og når det passer dig. Første forsker i rækken var Hasse Neve, ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet, der har undersøgt produktivitet i renovering. Nu kan du se hele oplægget med konkrete anbefalinger, og fremover finde de streamede webinarer her.

Byggeriet bliver mere og mere komplekst, og områder som bæredygtighed, digitalisering, nye samarbejdsformer og produktivitet fylder mere og mere. Værdibyg ønsker derfor i en møderække at invitere en række forskere inden for, for at give byggeriets praktikere indsigt i viden om metoder, praksis og løsninger fra forskningen.

”Med vores nye serie af arrangementer ønsker vi at udfordre og inspirere branchen med nye ideer og praksis, der har rødder i forskningsverdenen. Vi ønsker både at sætte fokus på nye trends, men også at fastholde fokus på styring og ledelse i byggeriets processer, der er forudsætningen for at ny innovation kan implementeres på en god og effektiv måde” siger Rolf Simonsen, projektdirektør I Værdibyg.

Der er potentialer for produktiviteten

Det første arrangement i rækken tog fat om produktivitet, hvor Ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet, Hasse Neve, gav de mange virtuelt fremmødte indblik i sin undersøgelse af produktiviteten i renoveringen på fire byggepladser.

Hans studie viser, at der er potentiale for øget produktivitet. Det kan bl.a. opnås ved at i højere grad at tænke byggerier som produktion, der kan ledes kontrolleret og forudsigeligt. Det er ikke bare et spørgsmål om, at håndværkerne skal løbe hurtigere. Det handler især om god planlægning, synlig ledelse og øget brug af data.

Nu kan du se hans oplæg, anbefalinger og den efterfølgende debat her:

Flere nyheder

Bygherrens bæredygtighedstiltag.Værdibyg

Se eller gense oplæg om bygherrernes erfaring med "lavthængende" bæredygtighedstiltag

/
Få inspiration til bæredygtighedstiltag i byggeprojekter med oplæg ...
Jonathan Grevsen

Nyt netværk skal fremme udviklingen af den bæredygtige byggeproces

/
Gennem etableringen af Netværk om ledelse af den bæ...

Se eller gense Mød Forskerne: Helle Lohmann Rasmussen om drift til byg

/
Helle Lohmann Rasmussen fortalte om processerne for overførsel af ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke