Efterlysning: cases om dokumentation af genbrugsmaterialer

Vi søger input fra bygherrer, rådgivere, entreprenører og byggesagsbehandlere, der har været involveret i byggesager, hvor de på den ene eller anden måde har været involveret i dokumentationsprocessen omkring brug af genbrugsmaterialer. De indkomne cases skal give viden, inspiration og anbefalinger til de mange praktikere, der gerne vil arbejde med genbrug, men som synes det er svært.

Genbrug af byggematerialer og -komponenter spiller en afgørende rolle for, at byggebranchen markant kan reducere sit ressourceforbrug, affaldsproduktion og CO2-udledning. Men der er fortsat lang vej fra de enkeltstående pilotprojekter, vi ser i dag, til at genbrug bliver en naturlig og integreret del af mainstream-byggeriet. En af de helt centrale barrierer for mere genbrug i byggebranchen relaterer sig til dokumentation.

I et nyt projekt, initieret og finansieret af Social- og Boligstyrelsen med udgangspunkt i indsats 10 om sikker og sund genbrug i bygninger i National Strategi for Bæredygtigt Byggeri, vil Værdibyg i samarbejde med BUILD AAU og MOE vise vejen for den gode byggeproces for byggeprojekter med genbrugte materialer. Fokus er specifikt på udfordringer vedrørende dokumentation – hvilken dokumentation er nødvendig og tilstrækkelig, hvordan tilvejebringes den og af hvem, og hvordan kan dokumentationen bidrage til beslutningsprocessen i byggeprojektet?

”Projektet tager afsæt i aktuel best practice i byggeriet. Ved at fremhæve gode og dårlige erfaringer med dokumentation af genbrugte materialer, vil vi med projektet give viden, inspiration og anbefalinger til de mange praktikere, som vi ved gerne vil arbejde med genbrug, men som synes, at dokumentationskravene er en barriere,” fortæller projektchef i Værdibyg Nina Koch-Ørvad.

Vil du dele dine erfaringer?

Som input til projektet efterspørger Værdibyg nu cases om dokumentation af genbrugsmaterialer. Vi vil meget gerne høre om byggesager, hvor ønsket om at genbruge et eller flere byggematerialer gav anledning til en proces for at opnå den rette dokumentation.

Alt har så at sige interesse, idet vi ønsker at etablere et bredt overblik over:

  • Hvilke typer materialer genbruges i dag?
  • I hvilke typer byggesager?
  • Hvilken slags dokumentation er nødvendig for at opfylde hvilke behov?
  • Hvem spiller hvilke roller ift. at opnå den nødvendige dokumentation?
  • Hvilke udfordringer er der ift. at opnå dokumentationen?
  • Hvordan er de udfordringer blevet løst i praksis – er der gode råd, vi kan give videre?

Så er du bygherre, rådgiver, entreprenør eller byggesagsbehandler, og har du været involveret i en byggesag, hvor der blev anvendt genbrugsmaterialer, hvor du på den ene eller anden måde har været involveret i dokumentationsprocessen? Så hører vi meget gerne fra dig. Send en mail til Nina Koch-Ørvad (nko@vaerdibyg.dk) med et par linjer om:

  • Hvilken byggesag drejede det sig om?
  • Hvilket materiale ønskede man genbrugt?
  • Hvad var din rolle ift. opnåelse af den rette dokumentation?

Vi håber, I har lyst til at dele, og ser frem til at blive klogere på praksis vedr. dokumentation af genbrugsmaterialer.

 

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke