Nye profiler i Værdibygs styregruppe

Værdibygs styregruppe siger goddag til to nye medlemmer. Anne Wewer, Sweco Architects Denmark og Henrik Juul Rasmussen, Blik- og Rørarbejderforbundet indtræder som medlemsrepræsentanter for hhv. Danske ARK og BAT.

Værdibyg har en styregruppe, som består af en repræsentant fra hver af de seks brancheorganisationer bag Værdibyg og medlemsrepræsentanter fra organisationerne.

Der er for nylig kommet to nye medlemsrepræsentanter med i styregruppen. Henrik Juul Rasmussen, Blik- og Rørarbejderforbundet indtræder som medlemsrepræsentant fra BAT og afløser Christian Ingebrekt Jensen, som har siddet i styregruppen siden 2020. Anne Wewer, Sweco Architects, indtræder som medlemsrepræsentant for Danske Arkitektvirksomheder i stedet for Niels Jakubiak Andersen, som har siddet i styregruppen siden 2018. Stor tak til både Christian og Niels for deres indsats i styregruppen de seneste år.

Forbedringer af bygningsarbejdernes forhold og begrænsning af CO2-emissioner fra byggeriet

Begge de nye medlemmer ser frem til at give input til Værdibygs arbejde og sikre, at den viden, der bliver udviklet i Værdibyg kommer byggeriets praktikere til gode.

”Forbedringer af bygningsarbejdernes forhold på byggepladsen er centralt for BAT’s deltagelse i Værdibyg-samarbejdet,” udtaler Henrik Juul Rasmussen. ”Derfor har jeg også et ønske om at påvirke Værdibyg i retning af at arbejde mere med det område. Det kunne fx være i form af råd og anbefalinger til, at det bliver almindelig praksis at indtænke byggepladsforhold inden start, faktisk allerede i projekteringsfasen.”

Anne Wewer har også gjort sig tanker om, hvilke problemstillinger hun kunne tænke sig, at Værdibyg skal arbejde aktivt med.

”Til dagligt sidder jeg som kvalitetsleder i det strategiske partnerskab TRUST for Byggeri København, hvor vi arbejder på tværs af alle fagskel hele værdikæden igennem. Jeg bilder mig ind, at vi arbejder i et unikt laboratorium, hvor vi på nogle punkter er frontløbere, fordi vores samarbejde er længerevarende og gensidigt forpligtende. Strategiske partnerskaber er ikke svaret på alt, men vi kan bidrage med en tværfaglig forståelse, som branchen får brug for, når CO2 emission i løbet af få år skal begrænses. Her ser jeg Værdibyg som en essentiel partner i implementeringen. Værdibygs evne til at bygge bro mellem parterne og udvikle samarbejdsformer er en forudsætning for, at vi kan opnå den nødvendige hastighed, og det glæder jeg mig til at bidrage til,” udtaler Anne Wewer.

Frisk energi og gode idéer

Programdirektør for Værdibyg, Rolf Simonsen, glæder sig til samarbejdet med de nye kræfter. ”Både Anne og Henrik har en god forståelse af, hvad vi laver og har lavet i Værdibyg. Men samtidig kommer de også med frisk energi og gode ideer til Værdibygs kommende arbejde. Det er særligt stærkt nu, hvor vi i Værdibygs styregruppe arbejder med en ny strategi, som vi skal realisere i samspil med styregruppen de kommende år.

Efter Henrik Juul Rasmussen og Anne Wewers indtrædelse ser sammensætningen af Værdibygs styregruppe ud som følger:

BAT Kartellet

 • Sidse Buch, BAT Kartellet
 • Henrik Juul Rasmussen, Blik- og Rørarbejderforbundet

Bygherreforeningen

 • Henrik L. Bang, Bygherreforeningen
 • Finn Bloch, Nye Grønne Værksteder, DSB

DI Byggeri

 • Louise Dahl Krath Jensen, DI Byggeri
 • Lars Jess Hansen, Enemærke & Petersen
 • Per Thomas Dahl, CLT Denmark

DANSKE ARK

 • Preben Dahl, DANSKE ARK
 • Anne Wewer, Sweco Architects Denmark

Foreningen af Rådgivende Ingeniører

 • Inge Ebbensgaard, FRI (Formand for styregruppen)
 • Lars Bendix Christensen, Wissenberg

TEKNIQ Arbejdsgiverne

 • Simon O. Rasmussen, TEKNIQ Arbejdsgiverne
 • Jørgen L. Christensen, GK Danmark

OBSERVATØR

 • Søren Wandahl, Aarhus Universitet – på vegne af Lean Construction-DK Netværket

 

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke