COVID-19 og byggeproces: Hold hjulene igang, men husk dialogen

I denne tid presses byggeriets aktører fra mange sider, og de skal tage højde for endnu flere hensyn end normalt. Ved at prioritere dialog og forventningsafstemning, kan noget af uvisheden fjernes, Hold hjulene igang, men husk dialogen, lyder det fra Værdibyg.

Alle aktører i byggeprojekter presses i denne tid fra mange sider. Der skal tages højde for medarbejderes sikkerhed og sundhed, omsætningen skal sikres, og der skal gerne være arbejde til så mange medarbejdere som muligt. Samtidig skal der tages hensyn til beboere og samfund.

 

Fjern noget af uvisheden med dialog

Alle parter er udfordret – men ikke nødvendigvis af det samme. Bygherrer står med deres udfordringer, rådgivere og entreprenører med andre. Ikke alle hensyn går hånd i hånd, men der en grundlæggende enighed om, at det er vigtigt at holde hjulene i gang så vidt muligt. Skal det lykkes, er det afgørende med et godt samarbejde på tværs af byggeriets parter og i de enkelte byggeprojekter.

“I en usikker situation som denne, er dialog og forventningsafstemning endnu vigtigere end sædvanligt, og det er alfa og omega, at parterne er proaktive og tydelige i forhold til ændringer og de konkrete udfordringer, de står med. Særligt vigtigt er dialog om det, der påvirker de samlede tidsplaner, så alle kan nå at indstille sig på ændringen. Det giver mulighed for at løse problemerne tidligt, og med de fælles interesser for øje”, siger Rolf Simonsen, sekretariatsleder i Værdibyg.

“Samtidig kan der være nødvendige tiltag, som vil gøre ondt på nogle af parterne, og her opfordrer vi til forståelse og hensyn for de situationer, som hver part står i. Vi står alle i en uvis og uvant situation uden entydige regler, og i Værdibyg mener vi, at vi med åben dialog og forventningsafstemning omkring de konkrete udfordringer er et godt skridt på vejen”.

Man kan finde mange anbefalinger til godt samarbejde og forventningsafstemning i flere af Værdibygs vejledninger. Find en oversigt her

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke