Tre nye vejledninger viser vejen til en værdiskabende nedrivningsproces

Med støtte fra Grundejernes Investeringsfond udgiver Værdibyg tre vejledninger til nedrivningsprocessen, der giver anbefalinger, råd og tjeklister til cirkulær nedrivning, miljøkortlægning og udbud af nedrivningsopgaver

Nedrivning af bygninger spiller en afgørende rolle for byggeriets bæredygtige omstilling og kan have store negative konsekvenser for klimaet, arbejdsmiljøet og budgettet, hvis ikke processen håndteres ordentligt.

For at vi kan udnytte materialerne fra nedrivning bedre, er det nødvendigt, at vi i højere grad fokuserer på at planlægge og udføre selve nedrivningsprocessen. Metoder til at nedtage, sortere og håndtere de skadelige stoffer findes allerede i dag, og processerne er kendte af nedrivningsvirksomhederne. Men ofte sætter mangelfuld planlægning, dårlige beskrivelser eller en presset tidsplan en stopper for udnyttelse af de gode ressourcer. Tre nye vejledninger viser nu vejen til den rette miljøkortlægning, et bedre udbudsgrundlag og en cirkulær udnyttelse af byggematerialer.

Du kan hente vejledningerne her

Flere nyheder

Bæredygtighed og kvalitet i byggeriet

/
Bæredygtighed er kommet på dagsordenen, og det udfordrer potentielt ...

Se eller gense forskermøde om design af den gode evaluering

/
Den 24. august afholdt vi det sjette møde i vores ...

Bæredygtighed kræver byggeproces 2.0

/
Værdibyg skyder nu et nyt stort projekt i gang ...

Samarbejdspartnere

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke