Statens Serum Institut vinder Procesprisen 2023!

Statens Serum Institut vinder årets Procespris for processen bag opførelsen af en ny højtsikret køle- og frysebygning. Den normale opførelsestid for en tilsvarende bygning anslås til at være ca. to år. Til sammenligning tog dette projekt kun 4,5 måned.

Der var koldt på toppen, da Statens Serum Institut torsdag aften vandt årets Procespris for processen bag opførelsen af en ny højtsikret køle- og frysebygning. Den højtsikrede køle- og frysebygning på 1600 m2 er opført til opbevaring af Covid-19 vacciner. Det var en akut byggesag med en ekstremt hurtig eksekvering med fokus på flow og samarbejde, og der gik under en uge fra beslutning om opførelse til den første entreprenør startede arbejdet.

Den normale opførelsestid for en tilsvarende bygning anslås at være ca. to år. Til sammenligning tog dette projekt – med en aktiv byggeplads ca. 23 timer i døgnet – kun fire en halv måned.

“Vi er rigtig glade for og stolte over at have vundet Procesprisen. Vi ser prisen som en stor anerkendelse af projektet, og den proces, der bragte os i mål med projektet. Og vi er glade for, at det giver os en mulighed og en platform til at fortælle hele branchen om den særlige proces og den læring, der ligger i projektet,” udtaler projektchef Hanne Gundelach fra bygherren Statens Serum Institut.

Har fundet tilbage til velkendte samarbejds- og procesdyder

I følge seniorprojektleder Morten Skaarup Jensen fra Lean Construction-DK Netværket – som sammen med Boligfonden Kuben uddeler prisen – er vinderprojektet i høj grad drevet af en bygherre, der har sat sig selv tæt på projektet og samtidig har inddraget alle relevante projektparter, og som har turdet lægge beslutningsmandatet helt ud til håndværkerne på byggepladsen.

“Projektteamet har fundet tilbage til nogle velkendte samarbejds- og procesdyder med en tydelig overbevisning om, at hvis du vil rumme det hele, skal du fokusere på det enkle,” udtaler Morten Skaarup Jensen.

“Vi havde styr på det vigtige og ikke det realistiske, og det gjorde at vi kom godt og hurtigt i mål,” supplerer Mikkel Andreas Thomassen fra Smith Innovation, som var konsulenter på projektet.

Tilsætter man hertil projektets flotte resultater og værdifulde opsamling af læring til den øvrige branche, så har man i følge Morten Skaarup Jensen opskriften på en vinder af Procesprisen.

Om Procesprisen

Lean Construction- DK Netværket har sammen med Boligfonden Kuben taget initiativ til Procesprisen, der uddeles på årets Building Awards. Prisen gives til en organisation, et samarbejde eller et projekt, der i særlig grad har bidraget til at udvikle samarbejde og arbejdsprocesser inden for byggeriet.

Interview med vinderen af Procesprisen 2023

Se interview med projektchef Hanne Gundelach fra Statens Seruminstitut, hvor hun fortæller, hvad prisen betyder, og hvad hun har lært af projektet og den særligt proces bag.

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke