Må vi se dit bæredygtighedsprogram?

I Værdibyg vil vi gerne supplere vores kommende vejledning om bæredygtighedsprogrammet med konkrete eksempler på bæredygtighedsprogrammer. Har du lavet et bæredygtighedsprogram, og vil du dele det med resten af byggebranchen? Så send det gerne til os.

Værdibyg udgiver snart den første af en række vejledninger fra projektet Den Bæredygtige Byggeproces. I vejledningen ”Bæredygtighedsprogram” giver vi råd og anbefalinger til hvordan visioner, målsætninger og krav til bæredygtighed i et byggeprojekt kan samles i et bæredygtighedsprogram. I den forbindelse er vi interesseret i at se eksempler på faktiske bæredygtighedsprogrammer, som kan bruges til inspiration for hele branchen.

Hvad er et bæredygtighedsprogram?

Ifølge projektchef i Værdibyg Nina Koch-Ørvad, som er en af projektlederne på vejledningen, er bæredygtighedsprogrammet et helt centralt redskab til både at afdække og formidle krav til, hvad der konkret ønskes og kræves ift. bæredygtighed for et byggeprojekt.

Nina Koch-Ørvad forklarer, at når man skal bygge bæredygtigt, er det afgørende at gøre sig overvejelser om karakteren og omfanget af bæredygtighed i det enkelte byggeprojekt tidligt i byggeprocessen.

”Det sikrer, at dine visioner og strategier for bæredygtighed får reel indflydelse på de centrale beslutninger i projektet. Visionen for et byggeprojektets bæredygtighed manifesterer sig gennem bæredygtighedsprogrammet, som på den måde bliver et afgørende reference-dokument og bidrager til at holde byggeriet på rette, bæredygtige spor gennem hele byggeprocessen”, udtaler Nina Koch-Ørvad.

Send os dit bæredygtighedsprogram

Til at supplere vejledningens råd og anbefalinger efterlyser Nina Koch-Ørvad og hendes kollega seniorprojektleder Stephan Sander nu konkrete eksempler på bæredygtighedsprogrammer.

”For at gøre vores vejledning så praksisnær og let at anvende som muligt vil vi gerne supplere den med konkrete eksempler på bæredygtighedsprogrammer, som praktikerne i branchen kan finde inspiration i”, udtaler Stephan Sander. ”Vi er klar over, at vi er på ny grund her, og at mange fortsat er ved at øve sig på at stille krav til bæredygtighed i byggeprojekterne. Men uanset form, format og detaljeringsgrad vil konkrete eksempler på bæredygtighedsprogrammer eller bare formuleringer fra byggeprogrammer om visioner, målsætninger eller krav til bæredygtighed være til stor gavn for resten af branchen – og for den grønne omstilling”, forklarer Stephan Sander videre.

Sådan gør du

Hvis du er interesseret i at dele dit bæredygtighedsprogram med resten af branchen, så kontakt seniorprojektleder Stephan Sander på sps@vaerdibyg.dk.

 

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke