Få ny udgivelse om fyrtårnsprojekter i den bæredygtige byggeproces

Case-samlingen "Fyrtårne - indblik i den bæredygtige byggeproces" blev lanceret i går og kan nu downloades eller bestilles i et trykt eksemplar.

At bygge bæredygtigt er ofte en kompliceret og usikker proces. Hvordan griber man det an, når man skal samarbejde med nye aktører, på nye måder, med nye eller genbrugte materialer og om nye løsninger?

Otte byggeprojekter med en høj grad af bæredygtighed

Det giver Værdibyg konkrete eksempler på i en ny case-samling, hvor præsenterer vi otte danske og nordiske byggeprojekter, som har været gennem en byggeproces, der har resulteret i et vellykket byggeri med en høj grad af bæredygtighed.

”Med case-samlingen vil vi inspirere byggeriets praktikere til at bygge mere bæredygtigt og finde plads til nytænkning og innovation ved at give indblik i den bæredygtige byggeproces bag en række forskellige fyrtårnsprojekter,” udtaler projektchef i Værdibyg Nina Koch-Ørvad.

Tydelig vision og fælles indsats

Selvom der er tale om otte meget forskellige projekter  – fra Norges største plus-energi-bygning til en friskole i Feldballe bygget af halm – er der en række fællesnævnere for, hvordan det lykkedes dem at bygge bæredygtigt.

”Alle projekterne er kendetegnet ved, at de har haft en tydelig vision, som har levet gennem hele processen. Desuden har det vist sig som et gennemgående træk, at bæredygtigt byggeri kræver en fælles indsats på tværs af hele værdikæden – ingen kan bygge bæredygtigt alene,” fortæller Nina Koch-Ørvad.

De otte projekter i case-samlingen

  • Sara Kulturhus, Skellefteå Kommune
  • Børnehuset Svanen, Gladsaxe Kommune
  • Genbrugscenter Stablen, Horsens Kommune
  • Feldballe Friskole, Mols
  • Almene boliger Lisbjerg Bakke, Aarhus
  • Parkeringshuset Indfaldet, Roskilde Kommune
  • Kontorejendom Powerhouse Brattørkaia, Trondheim
  • Ejerforeningen Ørstedshaver, København

De otte cases er udarbejdet på baggrund af 18 interviews med bygherrer, rådgivere og udførende, som Smith Innovation har gennemført. Du kan hente vejledningen her eller bestille et fysisk eksemplar via mail til info@vaerdibyg.dk.

Udgivelsen er støttet af den filantropiske forening Realdania og Grundejernes Investeringsfond.

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke