Bæredygtighed – værdi eller merudgift?

Værdibyg var stærkt repræsenteret på Building Greens konference "Bæredygtig Byggeproces". Her var både Christine Mosbech fra VLA og Værdibygs Nina Koch-Ørvad helt enige om, at bæredygtighedsledelse er en god investering.

Building Greens konference “Bæredygtig Byggeproces” løb af stablen den 7. og 8. juni, og her sørgede Christine Mosbech, arkitekt og faglig leder for bæredygtighed, Vilhelm Lauritzen og Værdibygs projektchef Nina Koch-Ørvad for, at der var fokus på bæredygtighedsledelse.

Christine Mosbech fortalte med afsæt i Værdibygs vejledning om bæredygtighedsledelse, som hun har været med til at udarbejde, om rollen som bæredygtighedsleder – “byggeprocessens blæksprutte”.

Bæredygtighedslederen er den, der holder fast i bæredygtighedskrav og -ambitioner gennem hele processen. Det kræver planlægning og systematiske, integrerede processer.

Den efterfølgende diskussion gik på om man kan bruge tiden og pengene bedre et andet sted? Er bæredygtighedsledelse værdiskabende eller en merudgift?

Christines opsummerende svar var; du har ikke råd til at lade være!

Bæredygtighedsledelse er uden tvivl værdiskabende

Projektchef i Værdibyg Nina Koch-Ørvad holdt oplæg om tillægget til ydelsesbeskrivelserne om bæredygtighedsydelser, som bl.a. tilbyder en struktureret, ensartet beskrivelse af, hvad der skal ydes ifm. bæredygtighedsledelse. Det giver også en mulighed for at vurdere og følge op på, hvad det koster – og dermed på, om det er dét værd. Og spørger man Nina Koch-Ørvad er der ingen tvivl:

“Det mener vi bestemt, at det er! Bæredygtighedsledelse er uden tvivl værdiskabende – for processen, for projektet og for planeten,” udtaler projektchefen.

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke