Medlemmer af Lean Construction-DK Netværket har her en unik mulighed for at komme med på besøg og rundvisning på det enorme projekt i Næstved, hvor MT Højgaard Danmark bygger et nyt togværksted til DSB’s fremtidige toge samt administrationsbygning, hjuldrejerbygning, servicebygning og hal til salonvogne.

18.000 m2 stort værkstedet til en værdi af 1,3 mia. kroner

Værkstedet på 18.000 m2 får plads til otte spor og bygningen skal bl.a. kunne rumme et 300 meter langt togsæt med lokomotiv under tag plus værksted. Udførelsen blev påbegyndt i begyndelsen af 2023 og byggeriet skal efter planen afleveres til DSB i sommeren 2025.

Kontrakten på 1,3 mia. kroner indgår i DSB’s betingede og faseopdelte udbud, som MT Højgaard Danmark vandt i foråret 2021. I fase 1 har DSB, Moe, MT Højgaard Danmark og de øvrige parter i fællesskab fastlagt konstruktions- og udførelsesprincipper og byggearbejdet udføres som totalentreprise.

Inddragelse, planlægning og koordinering er afgørende for projektets succes

Projektets samarbejdsaftale, med en høj grad af åbenhed, har gjort det muligt at skabe værdi for bygherren med det samme og tidligt nedbringe risikoen i projektet, fordi MT Højgaard har siddet med ved bordet, inden totalentreprisekontrakten underskrives, og beslutningsgrundlaget derfor er blevet meget præcist.

Men det er også et stort og komplekst projekt, med mange aktører involveret og det er helt afgørende at der løbende bliver hentet ekspertviden andre steder fra. Derfor er der arbejdet meget med inddragelse af specifikke underentreprenører i projektering og planlægning ligesom projektet løbende skal koordineres med dem der har viden om de fremtidige toge, logistik, kraner, øvrigt specialudstyr mv.

Ved dette besøg vil seniorprojektchef Niels Henrik Andersen og entrepriseleder Oliver Kragelund Vittrup fortælle om det store arbejde med inddragelse af ekspertviden og særligt hvordan MT Højgaard arbejder med tidsplanerne, så de mest effektive byggeprocesser sikres på dette enorme projekt.

Besøget inkluderer også en unik rundvisning på byggepladsen, så deltagerne skal huske sikkerhedssko, sikkerhedsvest/jakke og hjelm.

 

Arrangementet er kun for medlemmer af Lean Construction-DK Netværket.

Der er 25 pladser til arrangementet og vi forbeholder os retten til at sætte et maksimum på antal deltager pr. virksomhed.

Program

13.00: Velkomst ved Morten Skaarup Jensen, seniorprojektleder, Lean Construction-DK Netværket

13.05: Præsentation: Nyt togværksted til DSB

Hvordan har MT Højgaard inddraget og samarbejdet med de mange aktører i projektet ift. særlige leverancer, toge, specialudstyr mv. og hvordan arbejdes der med tidsplanerne, så de mest effektive byggeprocesser sikres?

Seniorprojektchef Niels Henrik Andersen og entrepriseleder Oliver Kragelund Vittrup, MT Højgaard

13.40: Spørgsmål og diskussion

14.00: Rundvisning (Husk sikkerhedssko, sikkerhedsvest/jakke og hjelm)

15.00: Tak for i dag

 

Tid: onsdag den 19. juni, klokken 13-15

Sted: Byggeplads, DSB Næstved, Fladsågårdsvej 2, 4700 Næstved (Mogenstrup).

 

Tilmelding og afbud

Modtager du ikke en autogenereret e-mail umiddelbart efter udfyldelsen af tilmeldingen, skal du kontakte Lean Construction-DK for at sikre, at dine tilmelding er udfyldt korrekt – f.eks. om der er fejl i e-mailadressen eller andet. Kontakt og afbud til lcdk@leanconstruction.dk.