Værdibyg skifter navn (aprilsnar)

Radikalt retningsskifte: Sidste år fik Værdibyg ny visuel identitet, men nu tager vi skridtet fuldt ud og skifter navn til ”Profitbyg”.

Overvejelserne omkring navneskiftet har været undervejs et stykke tid, forklarer programdirektør i Profitbyg (tidligere Værdibyg) Rolf Simonsen. ”Vi har længe ønsket at skærpe vores profil og var ærlig talt blevet lidt trætte af det konsensussøgende spejderdrenge-image, vi har fået. Folk har ikke rigtig fattet, at vi med værdi i Værdibyg altid har snakket om indtjening for den enkelte. Mange har fejlagtigt troet, at det handlede om samarbejde og fælles værdi i projekterne”.

Vil være den “edgy” dreng i klassen

Navneskiftet markerer ifølge programdirektøren et radikalt retningsskifte for udviklingsprogrammet, som fra nu af vil positionere sig som den langt mere ”edgy” og profitorienterede dreng i klassen.

”Vi har spurgt os selv, hvad branchen egentlig skal med al den bløde snak om samarbejde og processer – det er ”so last year”. Du kan jo ikke betale dine regninger med ”samarbejde” og ”gode processer”, fnyser Rolf Simonsen og fortsætter: ”Profit! Det er det, der for alvor smører hjulene i byggeriet, det der får os alle op af sengen om morgenen, det der gør, at vi alle går den ekstra mil for projektet”.

Masser af nye vejledninger i støbeskeen

Rolf Simonsen skifter selv titel til profitdirektør og fortæller, at Profitbyg allerede har de første vejledninger i støbeskeen. ”Lige nu ser vores pipeline rigtig lovende ud. Vi starter med at opdatere nogle af vores eksisterende vejledninger, og de første bliver ”Profitoptimering”, ”Profitgranskning”, ”Laveste pris som tildelingskriterium” og ”Profitorienteret byggeproces”.

Men ifølge profitdirektøren kan branchen allerede nu begynde at glæde sig til helt nye vejledninger som f.eks. ”Profitgennemgang”, ”Fuptilsyn”, ”Konfliktløsning med én vinder”, ”Gode råd til efterkrav”, ”Tidlig unddragelse”, ”Ansvarsforflygtigelse i renoveringsprojekter” og demonstrationsprojektet ”Mel din egen kage – sådan sender du Sorteper videre”.

Slut med gratis vejledninger

Med den nye retning er det naturligvis også slut med at dele vejledningerne ud gratis. ”Vi har over 300.000 downloads af vores vejledninger. Havde vi ikke foræret dem væk, havde vi været styrtende rige i dag. Den fejl laver vi ikke fremover, og jeg er sikker på, at vejledningerne med deres skarpe fokus på profitmaksimering og egennytte vil være hver en krone værd og sætte Profitbyg på landkortet som en af de helt tunge spillere i byggebranchen”, afslutter profitdirektøren jublende.

Flere nyheder

Jonathan Weimar

Ny digital udgivelse viser, hvordan du plukker de lavthængende grønne frugter i byggeriet

/
Ny digital udgivelse om bæredygtighedstiltag giver konkrete eksempler og ...
BæredygtighedsambassadørJonathan Grevsen

Håndværkerne skal være med til at løfte den bæredygtige indsats

/
Værdibyg og Aarsleff udvikler og afprøver et nyt ...
Lancering af Værdibygs vejledning "Bæredygtighedsledelse".Jonathan Grevsen

Årsrapport 2023

/
Værdibygs årsrapport 2023 er nu tilgængelig. Her får ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke