Værdibyg på årets Building Green

Værdibyg var med på årets Building Green i Forum. Vi fik langet masser af vejledninger over disken i vores stand og afholdt en velbesøgt learning session om cirkulært byggeri

Værdibyg var stærkt repræsenteret på årets Building Green, Projektchef i Værdibyg, Nina Koch-Ørvad, styrede Main Stage med hård hånd, og der blev langet mere end 1000 vejledninger over disken på vores stand, hvor der også blev tid til mange gode snakke. Det var en fornøjelse at mærke den store interesse for bæredygtigt byggeri og for Værdibygs arbejde og vejledninger. Tak til alle jer, der kiggede forbi.

Learning session om cirkulær nedrivning og byggeproces i Gladsaxe

Værdibyg havde også en velbesøgt learning session om cirkulært byggeri på årets Building Green. Her fortalte et panel bestående af Helen Glindvad Kristensen fra Gladsaxe Kommune, Rasmus Krag fra Tscherning og Morten Dallov Ibsen fra NIRAS om processen og samarbejdet om det cirkulære byggeri “Svanen” i Gladsaxe Kommune, hvor en gammel skole genopstår som en svanemærket daginstitution.

Ifølge Seniorprojektleder Stephan Sander fra Værdibyg, som var moderator ved sessionen, var der flere væsentlige pointer, der kom frem undervejs.

Fleksibilitet og tæt samarbejde

”Det kom tydeligt frem, at man er nødt til at have en høj grad af fleksibilitet i den type projekter. Cirkulært byggeri er et eksplorativt projekt, og man er nødt til løbende at tilpasse, fordi der næsten altid er overraskelser undervejs”, udtaler Stephan Sander.

Han fortæller videre, at cirkulært byggeprojekter er præget af en høj grad af uforudsigelighed: “Måske er noget af det, du havde regnet med at kunne høste, ubrugeligt, hvad gør man så? Måske finder du nogle materialer under nedtagningen, som du ikke havde regnet med at finde – kan de bruges i det nye projekt?”, udtaler Stephan Sander.

Af samme grund fremhæver Stephan Sander behovet for et stærkt samarbejde mellem bygherre, rådgiver og nedriver som en af de vigtige læringer, der kom frem fra projektet.

”Nedrivning af det gamle byggeri og projektering af det nye er simultane forløb, og der er løbende ny viden og nye indsigter, som man afdækker, mens man nedriver, som påvirker det nye projekt. Det fordrer et tæt samarbejde og god kommunikation mellem projektets parter”, fortæller Stephan Sander.

Vil du vide mere om projektet og nedrivninger?

Du kan læse mere om vigtige overvejelser og samarbejde før og under nedrivningsprojekter i vores to nye vejledninger ”Dilemmaer og beslutninger i den cirkulære nedrivningsproces” og ”Samarbejder i nedrivningsprojekter”.

Vil du vide mere om projektet i Gladsaxe kan du læse vores interview med Helen Glindvad Kristensen fra Gladsaxe Kommune her.

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke