Syv gode råd til renoveringsprocessen

Vejledningen ”Gode råd til renoveringsprocessen” indeholder en række råd til, hvordan man kommer bedst muligt i gang med renoveringsprocessen. Vi har samlet syv af de bedste råd fra vejledningen her.

Når du starter en renoveringsproces, er det vigtigt at huske på en række foranstaltninger for at gøre processen så gnidningsfri som muligt. Jo bedre en plan, der er blevet udarbejdet til projektet, jo større er sandsynligheden for at være forberedt på eventuelle uforudsete udgifter og hændelser, og man kan således hurtigt omstille sig og minimere spildtiden.

Vejledningen ”Gode råd til renoveringsprocessen” indeholder en række råd til, hvordan man kommer bedst muligt i gang med renoveringsprocessen. Vi har samlet syv af de bedste råd fra vejledningen her:

Syv gode råd til opstart af renoveringsprocessen

 1. Afsæt den nødvendige tid til at lave en god opstart
  Ved at have en fleksibel og realistisk tidsplan sørger man for at tilgodese alle aspekter af projektet og kan derved optimere processen mest muligt. Det kan være svært at fastlægge tidsplanen fuldstændigt før projektet er i gang, men det er vigtigt at have de overordnede rammer på plads så hurtigt som muligt.
 2. Identificér, hvad der skal renoveres/ombygges, og hvad behovet er
  Sørg for at skabe et overblik over, hvilke dele af bygningen, der skal renoveres eller ombygges, og om der er andre dele, der bør optimeres, når man alligevel er i gang med at renovere. Er der fx et klasselokale, hvor der er kommet flere børn til? Eller har brugsformen af rummet ændret sig?
 3. Opstil klare målsætninger for projektet
  Når der er klare målsætninger for et renoveringsprojekt, skabes de bedste forudsætninger for at nå tilfredsstillende i mål. Dette kan gøres ved at overveje, hvad det helt præcist er, der skal opnås. Er det realistisk at nå målet, og er de nødvendige ressourcer til stede? Kan det lade sig gøre inden for den givne tidsramme?
 4. Lav interessentanalyse (internt/eksternt)
  Det er vigtigt at afklare brugernes behov – især hvis bygningens drift i hel eller nogen grad skal opretholdes under renoveringen. Bygherren kan med fordel overveje at inddrage brugernes betragtninger tidligt. Hvad er der behov for? Hvad skal renoveres og hvorfor? Ved at have helt styr på, hvad der er vigtigt for brugerne, kan man på bedst mulig vis opnå langtidsholdbare resultater.
 5. Få et klart overblik over økonomien fra starten
  Økonomien er et grundlæggende punkt i den indledende forventningsafstemning af projektet, og det er vigtigt at have styr på budgetter og økonomi. Det er også vigtigt at huske fleksibilitet i budgettet for at sikre sig, at man ikke pludselig befinder sig i en situation, hvor der ikke er luft til uforudsete udgifter.
 6. Lav puljer i budgetterne, som kan bruges, når projektet skrider frem. Besparelser ødelægger samarbejdet og stemningen
  Ved renovering bør bygherren afsætte et tilstrækkeligt stort beløb til uforudsete udgifter, der kan opdeles i puljer, der afspejler særlige risici som fx genhusning og myndighedskrav. Ved at have forberedt puljer skaber man fleksibilitet i budgettet, og puljerne kan eventuelt benyttes til kvalitetsforbedringer, hvis ikke de skal i brug under renoveringen.
 7. Afhold workshop med bygherre/brugere og øvrige involverede parterGennem afholdelse af workshops med projektets parter og interessenter skabes der en fælles forståelse for renoveringen, processen og projektet. Her kan eventuelle tvivlsspørgsmål blive besvaret og samarbejde og kommunikation styrkes.

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke