Stem på din favorit til Procesprisen 2021!

Du kan nu være med til at bestemme, hvem af de tre finalister, der skal vinde Procesprisen 2021. I år er tre meget forskellige kandidater i spil, og din stemme indgår i juryens vurdering. Afstemningen løber frem til og med den 6. oktober, og vinderen offentliggøres d. 28. oktober.

Her er alt, hvad du skal vide om de tre finalister

NEW AARCH / New Partnering

NEW AARCH ligger i Aarhus og er den første nybyggede arkitektskole i Danmark. Samarbejdsmodellen New Partnering har gjort op med klassiske holdninger og fordomme i byggebranchen og arbejder aktivt på at ændre kulturen og adfærden i byggebranchen. Idéen bag New Partnering er at bringe alle parters kompetencer i spil og skabe et forum med fokus på vidensdeling og samarbejde. Der skabes derved et fællesskab, hvor kommunikation og organisering optimeres.

Arkitektskolen Aarhus, Bygningsstyrelsen, ADEPT, Tri-consult, A. Enggaard A/S, Etos Ingeniører indstilles for deres samarbejde i New Partnering.

“Indstillingen indeholder en beskrivelse af mange inspirerende samarbejdselementer med konkrete eksempler. NEW AARCH rammer flere af de problemstillinger, der er i branchen og indeholder en rettidig involvering af de rette kompetencer. NEW AARCH er bl.a. interessant, fordi der er fokus på grundig rekruttering af holdet, der skal løse opgaven”, udtaler Sidse Buch, direktør i Boligfonden Kuben og medlem af juryen for Procesprisen.

Læs mere om NEW AARCH / New Partnering her

Se billeder fra juryens besøg hos NEW AARCH her

Se en videopræsentation af projektet her


Enemærke & Petersen: Den Hjælpende Hånd

Den Hjælpende Hånd søger at øge produktiviteten på landets byggepladser ved at motivere håndværksfag til at hjælpe hinanden med kompetence-lette arbejdsopgaver som f.eks. klargøring eller transport af materialer for at lette arbejdsgangene. Ved at benytte Den Hjælpende Hånd kan byggepladser opnå bedre arbejdsmiljø, øget produktivitet, økonomiske besparelser og bedre akkord til håndværkerne – og derigennem også større indtjening og bedre konkurrenceevne. Ved at reducere spildtid har konceptet en direkte positiv effekt på byggeriets tidsplan da byggetid reduceres og en byggeplads skal opretholdes i kortere tid.

“Tankegangen og konceptet i ”Den Hjælpende Hånd” indeholder mange af de elementer, som vi gerne vil udbrede i Lean Construction-DK. Konceptets fokus på at reducere vente- og spildtid, der har en direkte effekt på byggeriets tidsplan, byggetiden og hvor længe en aktiv byggeplads skal opretholdes er især elementer, som er interessante i forbindelse med Procesprisen. Det potentiale for øget grønt aftryk øget samarbejde, produktivitet og arbejdsglæde, som ligger i konceptet er blandt grundene til, at ”Den Hjælpende Hånd” er blandt finalisterne i år,” siger seniorprojektleder hos Lean Construction-DK, Morten Skaarup Jensen.

Find publikationen ‘Den Hjælpende Hånd’ her

Se billeder fra juryens besøg hos Enemærke & Petersen her

Se videopræsentation af projektet her


Per Aarsleff: BIM-Kiosken

Med BIM-Kiosken har håndværkeren mulighed for at finde den relevante information uden stop i arbejdsprocessen. Ved at få stillet modeller til rådighed, som kun funktionærer og rådgivere tidligere har haft adgang til, kan håndværkerne selv søge og finde information om lige præcis det, der er nødvendigt for, at de kan fortsætte deres arbejde. Med dette værktøj er digitaliseringen nået ud til håndværkerne på byggepladsen, og det medfører bedre kommunikation og samarbejde mellem ledere og håndværkere på projektet, hvilket giver et bedre flow i byggeprocessen.

“BIM-Kiosken er et smart tiltag, der er let at implementere og udbrede. Man undgår stop i produktionen og har derfor lean-konceptet in mente, hvilket reducerer spildtid og giver en øget produktivitet. BIM-Kiosken er et resultat af en god proces med samarbejde og digital koordinering i alle byggeriets faser og bidrager til optimering ude hos håndværkerne,” siger Sidse Buch.

Se billede fra Per Aarsleff: BIM-Kiosken her

Se billeder fra juryens besøg hos Per Aarsleff her

Se videopræsentation af projektet her

 

Procesprisen uddeles i et samarbejde mellem Lean Construction-DK Netværket og Boligfonden Kuben.

 

Afstemningen løber frem til og med den 6. oktober.  Vinderen offentliggøres den 28. oktober.

 

Procesprisen uddeles som en del af Building Awards, som foregår digitalt i år. Vinderen offentliggøres den 28. oktober.

Flere nyheder

Jonathan Weimar

Ny digital udgivelse viser, hvordan du plukker de lavthængende grønne frugter i byggeriet

/
Ny digital udgivelse om bæredygtighedstiltag giver konkrete eksempler og ...
BæredygtighedsambassadørJonathan Grevsen

Håndværkerne skal være med til at løfte den bæredygtige indsats

/
Værdibyg og Aarsleff udvikler og afprøver et nyt ...
Lancering af Værdibygs vejledning "Bæredygtighedsledelse".Jonathan Grevsen

Årsrapport 2023

/
Værdibygs årsrapport 2023 er nu tilgængelig. Her får ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke