Se eller gense forskermøde om tilgange til cirkulær økonomi

Den 6. oktober afholdt vi det syvende møde i vores “Mød forskerne-serie" af arrangementer, hvor Ph.d. og lektor på DTU Management, Christian Thuesen, præsenterede et spændende oplæg om byggeriets (bæredygtige) transformation i et teknologisk og cirkulært perspektiv.

Til det syvende af vores populære forskermøder med næsten 60 deltagere, bød vi Ph.d. og lektor på DTU Management, Christian Thuesen, velkommen. Christian arbejder bl.a. med etablering af en forskningsdagsorden omkring byggeriets transformation i samarbejde med amerikanske forskere fra UC Berkeley og Stanford. Emnet på dette møde var intet mindre end “byggeriets (bæredygtige) transformation i et teknologisk og cirkulært perspektiv”.

Til mødet præsenterede Christian Thuesen et bredt perspektiv på byggeriets indvirkning på samfundet og samfundets indvirkning på byggeriet. Christian Thuesen fremlagde sine erfaringer omkring bæredygtighed versus teknologi med Danmark og USA som eksempler. I USA er der fart på udviklingen af teknologien, men det går udover verdensmålene og bæredygtigheden, som der næsten ikke er fokus på. I Danmark er der mere fokus på bæredygtighed og den cirkulære tilgang til byggeri. Med det brede fokus nåede vi vidt omkring og berørte flere spændende pointer, som f.eks. hvordan vi lærer at evaluere de økonomiske, sociale og miljømæssige påvirkninger som byggeriet medfører – og hvordan vi bedst muligt kan lære af det.

Kunne du ikke deltage i forskermødet eller bliver du bare nødt til at gense det? Så kan du se det lige her:

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke