Opsummering: Samarbejde skaber forretningen

Tirsdag d. 13. november deltog 175 fagfolk fra alle hjørner af byggebranchen i fejringen af Værdibygs første 10 år. Mest af alt var dagen dog dedikeret til at kigge fremad på nogle af de udfordringer, som branchen i løbet af det næste årti skal løse i fællesskab for at fortsætte byggeriets fremgang.

 

Hos de fire keynote-speakere var fokus på samarbejde et gennemgående tema. Godt samarbejde skaber nemlig gode resultater og sunde virksomheder.

Start samarbejdet tidligt

En travl og omskiftelig branche kræver, ifølge Peter Fangel Poulsen, afdelingschef, Realdania By og Byg, tæt samarbejde på tværs af værdikæden og grundigt forarbejde.

”Vi er i konstant bevægelse, så vi skal være bedre til at tilrettelægge og arbejde sammen og åbne mere op for idérigdommen”, siger Peter Fangel Poulsen, som også understreger, at tidlig forventningsafstemning i projekter kan være en måde at reducere antallet af konflikter og dermed undgå ekstraregninger.

Konflikter kan også imødekommes ved at have de rigtige kompetencer på plads fra projektstart, fortæller Torben Bjørk, adm. direktør, Hoffmann A/S i sit oplæg. Det kræver tidligt samarbejde, så projektets parter på den måde udvikler sig sammen.

Kunsten at blive bedre løbende

Løbende evaluering kan være et godt redskab i den forbindelse. Ifølge Torben Bjørk kniber det ofte at bruge evalueringerne proaktivt.: ”Det er dumt først at evaluere hinanden til slut, når vi kan gøre det i løbende dialog og forbedre os og projektet sammen.”

Louis Becker, Henning Larsen, foreslog i sit oplæg, at branchen lærer af medicinalbranchen og bruger ressourcer klogt og tidligt på at teste og forstå, hvordan projektet når i mål. Han peger også på, at det er klogt at inddrage parterne tidligt i projektet. Blandt andet ser han gerne, at bygherren er tæt på processen, og at ingeniøren er med i de tidlige faser, hvor ideerne sprudler. Det reducerer bl.a. risikopuljen, øger tillid og skaber i det hele taget bedre projekter.

Vi er allerede nået langt

Det er dog al mulig grund til at tiljuble branchens fremskridt og give hinanden et rygstød til at fortsætte rejsen, mener Torben Bjørk. ”Vi skal flage at verden har forandret sig. Vi skal rette ryggen, fordi vi er på vej og samarbejder langt bedre end for 10 år siden”, uddyber Torben Bjørk.

”Dem, som er samlet her i dag, er dem, som vil forandre byggebranchen”, sagde Torben Bjørk. Arbejdet er kun lige begyndt, og jubilæumskonferencen var et eksempel på, at der kommer gode ting ud af at mødes og samarbejde på tværs af branchen.

Det er vi helt enige i hos Værdibyg, og fortsætter naturligvis med at samle branchen om at løse byggeriets aktuelle udfordringer.

 

Hent oplæg fra Værdibygs jubilæumskonference:

Peter Fangel Poulsen, afdelingschef, Realdania By og Byg

Torben Bjørk, adm. direktør, Hoffmann a/s

Louis Becker, partner og direktør, Henning Larsen Architects

Alexandra Krautwald, direktør, Composing A/S

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke