Orden i værktøjskassen

Nu er det blevet lettere at orientere sig i de mange værdifulde værktøjer, skabeloner og eksempler, der følger med Værdibygs vejledninger.

Vidste du, at Værdibyg udover vores mange vejledninger og publikationer har 186 værktøjer, skabeloner og eksempler liggende på vores hjemmeside? Nu er det blevet lettere for dig at finde og bruge værktøjerne. De er nemlig alle blevet navngivet og lagt op enkeltvis sammen med de vejledninger, de relaterer sig til. Det betyder, at det er meget nemmere at søge sig frem til værktøjerne ved at bruge søgefeltet på hjemmesiden eller Google.

”Vi er nok mest kendt for vores vejledninger, men en del af guldet ligger jo i de mange værktøjer, skemaer og eksempler, som følger med vejledningerne som bilag. Mange af dem er lige til at tage og bruge til at skabe værdi i dit byggeprojekt. Vi håber, at flere bliver opmærksomme på deres eksistens, nu hvor de er kommet mere frem i lyset på hjemmesiden frem for at ligge som en samlet pdf med navnet ‘bilag’”, forklarer programdirektør i Værdibyg Rolf Simonsen. Han tilføjer, at det også gør det lettere at søge værktøjerne frem på Google. ”Træfsikkerheden bliver endnu større, hvis man tilføjer ”Værdibyg” til søgningen”, fortæller programdirektøren.

Vejledninger og værktøj skal være anvendelige

Det, at værktøjer og skabeloner bliver brugt i praksis, er da også en mærkesag for formanden for Værdibygs styregruppe og chef for byggeri og byggepolitik i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, Inge Ebbensgaard.

”Det er virkelig en styrke, at vejledningerne er skabt af praktikere til praktikere. Det, vi producerer, skal være direkte anvendeligt: Anbefalinger, der fører til nye og bedre måder at agere på, og værktøjer, som man med det samme kan bruge til at skabe værdi i sit byggeprojekt,” mener hun.

Skaber direkte værdi

Arkitekt Christine Mosbech er Sustainability Coordinator hos Vilhelm Lauritzen Architects og en af de praktikere, som både har været med til at udvikle og gøre brug af Værdibygs skabeloner og eksempler.

”I vejledningen Bæredygtighedsprogram er der f.eks. en skabelon, man kan bruge som afsæt til at udvikle et bæredygtighedsprogram. Og til den hører der også nogle reference-eksempler, så man kan se, hvordan skabelonen kan udfyldes med udgangspunkt i forskellige målsætninger. Det har skabt direkte værdi i mit arbejde,” udtaler Christine Mosbech.

Prøv dig endelig frem, hvis du en dag sidder og mangler et eksempel på en budgetnote, et skema til ændringshåndtering eller et bud på en interessentanalyse. Der er gode chancer for, at vi har det, du søger.

Flere nyheder

Værdibyg

I bygge- og anlægsbranchen er nøglen til fremskridt en konkret tilgang til bæredygtighed

/
Så er det blevet den første december og dermed ...
Medlem af Værdibygs styregruppe Lisbeth Fjordvald (Scandi Byg og Konstruktørforeningen.Scandi Byg A/S

Nyt medlem af Værdibygs styregruppe

/
Der er for nylig blevet føjet et nyt medlem ...
Jonathan Grevsen

Se eller gense Morgenskarp om bæredygtighedsledelse

/
Ved Værdibygs seneste Morgenskarpe morgenmøde blev der leveret ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke