Ny vejledning skal gøre kontrakter mere forståelige

Ny vejledning ”Brugervenlige Kontrakter” giver hjælp og inspiration til at gøre kontrakter i byggeprojekter til aktive brikker i samarbejdet.

Nogle ser det som en succes, hvis kontrak­ten bliver i skuffen, og samarbejdet gennemføres uden brug af kontrakten. Men hvis der opstår uoverensstemmelser (og det gør der jo en gang imellem), må parterne søge tilbage til kontrakten.

Men kontrakten kan andet end at fastslå, hvem der har retten på sin side. Brugt rigtigt kan den også være et værdifuldt aktiv i byggeprocessen, der understøtter det ønskede samarbejde. Klare kontrakter er nemlig med til at tydeliggøre forventninger og aftaler, og dermed bliver det nemmere for byggeriets parter at arbejde sammen og reducere uoverensstemmelser, tvister og konflikter.

Ved simple visuelle greb, kan man gøre kontrakten mere forståelig for dem, der skal efterleve indholdet i hverdagen. Vejledningen introducerer forskellige muligheder for at gøre kontrakterne brugbare og læsevenlige for derved lette anvendelsen.

For at give eksempler på, hvordan det kan gøres, indeholder vejledningen også et til­læg med visualiseringer af udvalgte bestemmelser i det nye AB18/ABR18 aftalesystem.

Læs mere om “Brugervenlige kontrakter” her

Flere nyheder

Jonathan Weimar

Ny digital udgivelse viser, hvordan du plukker de lavthængende grønne frugter i byggeriet

/
Ny digital udgivelse om bæredygtighedstiltag giver konkrete eksempler og ...
BæredygtighedsambassadørJonathan Grevsen

Håndværkerne skal være med til at løfte den bæredygtige indsats

/
Værdibyg og Aarsleff udvikler og afprøver et nyt ...
Lancering af Værdibygs vejledning "Bæredygtighedsledelse".Jonathan Grevsen

Årsrapport 2023

/
Værdibygs årsrapport 2023 er nu tilgængelig. Her får ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke