Ny case: Cirkulært byggeri stiller nye krav til proces og samarbejde

Ny case om verdens første cirkulære daginstitution "Svanen", sætter fokus på samarbejde og proces i det cirkulære byggeri. Casen binder en sløjfe på Værdibygs nedrivningsvejledninger og perger frem mod "Den Bæredygtige Byggeproces".

En ny case fra Værdibyg giver et konkret indblik i proces og samarbejde mellem bygherre, rådgiver og nedriver under nedtagning af Gladsaxe Skole og opførelsen af det svanemærkede børnehus Svanen.

I følge seniorprojektleder Stephan Sander, som sammen med projektchef Nina Koch-Ørvad står bag både nedrivningsvejledninger og programmet “Den bæredygtige byggeproces”, er casen et godt supplement til Værdibygs vejledninger om cirkulær nedrivning og giver gode og håndgribelige råd til praktikere, der arbejder – eller ønsker at arbejde – med cirkulært byggeri og cirkulær nedrivning i praksis.

Læring til hele byggebranchen om cirkulært byggeri

Det er især samarbejdet i den to-sporede byggeproces, hvor man har projekteret det nye byggeri, mens man nedtog det gamle, der har givet vigtige læringer, mener Stephan Sander.

“Vi har fulgt byggeriet af Svanen længe i forbindelse med vores nedrivningsvejledninger, og vi synes, at der er gjort mange erfaringer omkring samarbejde og byggeproces i det cirkulære byggeri, som kan komme resten af branchen til gode. Derfor var det oplagt at udarbejde en case om projektet. Casen binder en fin sløjfe på nedrivningsvejledningerne og peger frem mod vores igangværende program om den bæredygtige byggeproces,” udtaler Stephan Sander.

Se video om proces og samarbejde mellem bygherre, rådgiver og nedriver

I videoen kan du se og høre Rasmus Krag, KMA og bæredygtighedschef, Tscherning, Morten Dallov Ibsen, projektleder, NIRAS og Helen Glindvad Kristensen, arkitekt, Gladsaxe Kommune fortælle om den specielle proces, og hvad den har betydet for samarbejdet og krævet af parterne.

Du finder casen her.

Indgår i kommende case-katalog

Casen indgår også i et kommende case-katalog om fyrtårnsprojekter i den bæredygtige byggeproces. Case-kataloget lanceres den 27. oktober.

Tak til Grundejernes Investeringsfond for støtten til nedrivningsvejledningerne. Du finder alle vejledningerne i serien her.

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke