Kontrakterne skal op af skuffen!

Værdibyg søsætter nyt projekt hvor vi udarbejder en række visualiseringer, der illustrerer udvalgte elementer i det nye AB/ABR. Derfor søger vi engagerede praktikere med input til hvordan fremtidens kontrakter bliver konfliktforebyggende, effektiviserende og værdiskabende.

Gode kontrakter er en vej til værdiskabende byggeprocesser.

Klare kontrakter er med til at tydeliggøre forventninger og aftaler der gør det nemmere for byggeriets parter at arbejde sammen. Kontrakter er dermed et vigtigt element ift. at skabe bedre byggeprocesser og samtidig reducere konflikter og tvister i byggeriet.

Men ofte opleves brugen af kontrakter som noget tungt og administrativt, som ikke hjælper byggeprocessen. Nole ser det endda som en succes, hvis kontrakten bliver i skuffen og samarbejdet kan gennemføres på trods af kontrakten. Men hvis der opstår konflikter (og det gør der ofte) er parterne nødt til at gå tilbage til kontrakten.

Derfor er det en fordel, hvis kontrakten under hele forløbet er et aktiv i byggeprocessen, der understøtter det ønskede samarbejde. Men det kræver at kontrakten er klar, brugbar og inviterer til at parterne bruger den.

Forskning har over flere år dokumenteret visualiseringer og guidelines som et effektivt middel til en nemmere og bedre udnyttelse af kontrakter. Værdibyg udarbejder derfor nu en række anbefalinger og eksempler på kontraktvisualisering. Med udgangspunkt i elementer i det nye AB/ABR, vil vi inspirere til at kontrakterne tages op af skufferne og bruges til at tydeliggøre forventninger og aftaler, så det bliver nemmere for byggeriets parter at arbejde sammen. Dermed bliver kontrakter et aktivt element ift. at skabe bedre byggeprocesser og reducere konflikter.

Værdibyg planlægger at lancere vejledningen den 27. november 2018.

Flere nyheder

Jonathan Weimar

Ny digital udgivelse viser, hvordan du plukker de lavthængende grønne frugter i byggeriet

/
Ny digital udgivelse om bæredygtighedstiltag giver konkrete eksempler og ...
BæredygtighedsambassadørJonathan Grevsen

Håndværkerne skal være med til at løfte den bæredygtige indsats

/
Værdibyg og Aarsleff udvikler og afprøver et nyt ...
Lancering af Værdibygs vejledning "Bæredygtighedsledelse".Jonathan Grevsen

Årsrapport 2023

/
Værdibygs årsrapport 2023 er nu tilgængelig. Her får ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke