Kontrakterne skal op af skuffen!

Værdibyg søsætter nyt projekt hvor vi udarbejder en række visualiseringer, der illustrerer udvalgte elementer i det nye AB/ABR. Derfor søger vi engagerede praktikere med input til hvordan fremtidens kontrakter bliver konfliktforebyggende, effektiviserende og værdiskabende.

Gode kontrakter er en vej til værdiskabende byggeprocesser.

Klare kontrakter er med til at tydeliggøre forventninger og aftaler der gør det nemmere for byggeriets parter at arbejde sammen. Kontrakter er dermed et vigtigt element ift. at skabe bedre byggeprocesser og samtidig reducere konflikter og tvister i byggeriet.

Men ofte opleves brugen af kontrakter som noget tungt og administrativt, som ikke hjælper byggeprocessen. Nole ser det endda som en succes, hvis kontrakten bliver i skuffen og samarbejdet kan gennemføres på trods af kontrakten. Men hvis der opstår konflikter (og det gør der ofte) er parterne nødt til at gå tilbage til kontrakten.

Derfor er det en fordel, hvis kontrakten under hele forløbet er et aktiv i byggeprocessen, der understøtter det ønskede samarbejde. Men det kræver at kontrakten er klar, brugbar og inviterer til at parterne bruger den.

Forskning har over flere år dokumenteret visualiseringer og guidelines som et effektivt middel til en nemmere og bedre udnyttelse af kontrakter. Værdibyg udarbejder derfor nu en række anbefalinger og eksempler på kontraktvisualisering. Med udgangspunkt i elementer i det nye AB/ABR, vil vi inspirere til at kontrakterne tages op af skufferne og bruges til at tydeliggøre forventninger og aftaler, så det bliver nemmere for byggeriets parter at arbejde sammen. Dermed bliver kontrakter et aktivt element ift. at skabe bedre byggeprocesser og reducere konflikter.

Værdibyg planlægger at lancere vejledningen den 27. november 2018.

Flere nyheder

Nyt Hospital Nordsjælland og NCC Danmark A/S modtager Procesprisen 2022Licitationen

Stem nu på din favorit til Procesprisen 2023!

, /
Du kan nu være med til at bestemme, hvem ...
Bygherrens bæredygtighedstiltag.Værdibyg

Se eller gense oplæg om bygherrernes erfaring med "lavthængende" bæredygtighedstiltag

/
Få inspiration til bæredygtighedstiltag i byggeprojekter med oplæg ...
Jonathan Grevsen

Nyt netværk skal fremme udviklingen af den bæredygtige byggeproces

/
Gennem etableringen af Netværk om ledelse af den bæ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke