Jurymedlem: De gode processer skal frem i rampelyset

I byggeriet har vi en tendens til at fokusere så meget på målet, at vi sommetider glemmer rejsen dertil, lyder det fra Søren Wandahl, afdelingsleder ved Aarhus Universitet. Heldigvis er der også eksempler på det modsatte, og netop derfor har han sagt ja til at være medlem af den jury, der skal udvælge vinderen af Procesprisen 2020.

Traditionen tro løber Building Awards af stablen til november, og her skal der uddeles priser til dem, der har gjort det særligt godt i år. Ligesom sidste år skal den gode proces også hyldes, og det er vigtigt, mener jurymedlem Søren Wandahl.

Arbejdet bag bygningen skal i fokus

Procesprisen hylder en organisation, et samarbejde eller et projekt, der i særlig grad har bidraget til at udvikle samarbejde og arbejdsprocesser inden for byggeriet. Særligt er der fokus på sammenhæng mellem gode dialogbaserede processer, god kvalitet og en stigende produktivitet. Og ifølge Søren Wandahl, skal processerne i højere grad fremhæves.

”It’s not just where you are going, but how and who you are going with, lyder et kendt statement, og desværre har vi i byggeriet ofte så meget fokus på målet, at vi glemmer at tænke på hvordan vi nu når smartest frem til målet, og hvem vil vi gerne have med på denne rejse” siger han og fortsætter:

”Vi skal også have fokus på processerne, på byggeprojektet og på værdiskabelsen. Der er gode eksempler, der fortjener mere rampelys, og derfor har jeg sagt ja til at være jurymedlem for procesprisen”

God inspirationskilde til egen forskning

I sit daglige virke som forsker og underviser på Aarhus Universitet, finder Søren Wandahl det særligt interessant at vurdere de profiler, der bliver indstillet til prisen.

”Arbejdet i juryen er en god inspirationskilde til mit daglige arbejde, hvor vi forsøger at uddanne unge ingeniører til at have mere fokus på processer, så de kan være fremtidens forandringsagenter i byggeriet. Vi har også gang i forskningsprojekter, hvor vi afprøver og dokumenterer effekter af forbedrede processer” fortæller professoren.

Udover Søren Wandahl består juryen af Sidse Buch, direktør i Boligfonden Kuben, Malene Raagaard Møller, Senior Udviklingschef, NCC, Dag Sander, Chefrådgiver, Grontmij Group, og Morten Skaarup Jensen, Projektleder, Værdibyg/Lean Construction-DK Netværket.

Procesprisen bliver uddelt til Building Awards november 2020, der bliver afholdt i Experimentarium i København i samarbejde med Licitationen.

Flere nyheder

Foto af forsker til Mød forskerne! arrangement af VærdibygDI Byggeri

Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt og værdiskabende byggeri. Se eller gense Mød forskerne!

/
Torkil Schrøder-Hansen fortalte ”Om forhandlingsmetoder til et mere effektivt ...
Foto af Værdibygs chatbotVærdibyg

AI skal lette adgangen til Værdibygs vidensbank

/
Værdibygs chatbot giver dig hurtige konkrete svar på konkrete ...
Byggeplads ved Børnehuset Svanen i Gladsaxe KommuneJonathan Grevsen

Millionstøtte til Værdibyg: Fokus på små projekter og grøn omstilling

/
Værdibyg har modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke