Nu kan du indstille kandidater til Procesprisen 2022

Traditionen tro uddeler Lean Construction-DK igen i år Procesprisen sammen med Boligfonden Kuben. Du kan være med til at bestemme, hvem der skal løbe med den eftertragtede pris.

Procesprisen gives til en organisation, et samarbejde eller et projekt, der i særlig grad har bidraget til at udvikle samarbejdet og arbejdsprocesserne inden for byggeriet. Særligt påskønnes initiativer, der via gode processer, viser vejen i den grønne omstilling.

Enemærke & Petersen løb med sejren i 2021

I et stærkt kandidatfelt var det sidste år Enemærke & Petersen a/s, som endte øverst på podiet og vandt Procesprisen 2021 for projektet ”Den Hjælpende Hånd”, der søger at øge produktiviteten på landets byggepladser ved at motivere håndværksfag til at hjælpe hinanden med kompetence-lette arbejdsopgaver for at gøre arbejdsgangene mere smidige. ”Det var virkelig fedt at blive anerkendt for arbejdet med ”Den Hjælpende Hånd”. I disse tider, hvor alle problemer skal løses med avanceret digital teknologi, er det her projekt nede på jorden. Det er til at forstå for alle, og det er noget, som hele branchen kan tage til sig”, udtaler Anders Sørensen, bæredygtighedschef i Enemærke & Petersen.

Indstilling til Procesprisen

Procesprisen gives til en organisation, et samarbejde eller et projekt, der i særlig grad har bidraget til at udvikle samarbejdet og arbejdsprocesserne inden for byggeriet.

”Med de prisstigninger på materialer og den mangel på faglært arbejdskraft vi ser i et i forvejen brandvarmt marked, er der mere end nogensinde behov for at tilrettelægge og optimere byggeprocessen, så vi får mest muligt ud af de dyre og knappe ressourcer”, udtaler Morten Skaarup Jensen fra Lean Construction-DK og projektleder for Procesprisen.

Procesprisen præmierer en sammenhæng mellem gode dialogbaserede processer, god kvalitet og en stigende produktivitet og påskønner en indsats rettet mod etableringen af et ubrudt, effektivt flow i byggeriets produktion og montage.

Juryen bag Procesprisen ser frem til at modtage nomineringer, der involverer nytænkning af proces og/eller styring af byggeprocessen fra idé til slutprodukt samt bud på, hvem der har turdet tage et opgør med forudindtagede holdninger og fordomme, og i stedet åbnet øjnene for at ændre kultur og adfærd.

Procesprisen uddeles i et samarbejde mellem Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket.

”Vi ser mange inspirerende, innovative og tillidsbaserede processer i byggeriet, som skaber værdi for både projekterne, de involverede parter og samfundet. Jeg glæder mig til at se dette års gode eksempler fra hele branchen”, siger Sidse Buch, direktør i Boligfonden Kuben.

Du kan allerede nu – og frem til torsdag d. 2. juni – indstille en eller flere kandidater her.

Building Awards 2022

Procesprisen uddeles d. 10. november på Building Awards som en af flere priser. Building Awards er byggeriets store awardshow. Her samles hele byggeriet for at hylde projekter, enkeltpersoner og organisationer, som har gjort sig ekstraordinært bemærket i branchen. Efter at have været afholdt online de sidste par år bliver Building Awards 2022 uddelt og fejret ved en prisuddelingsfest i The Hangar i København.

Læs mere om Building Awards 2022 på Licitationens hjemmeside.

Flere nyheder

Bygherrens bæredygtighedstiltag.Værdibyg

Se eller gense oplæg om bygherrernes erfaring med "lavthængende" bæredygtighedstiltag

/
Få inspiration til bæredygtighedstiltag i byggeprojekter med oplæg ...
Jonathan Grevsen

Nyt netværk skal fremme udviklingen af den bæredygtige byggeproces

/
Gennem etableringen af Netværk om ledelse af den bæ...

Se eller gense Mød Forskerne: Helle Lohmann Rasmussen om drift til byg

/
Helle Lohmann Rasmussen fortalte om processerne for overførsel af ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke