10 år med Værdibyg: Fire skarpe til Finn Bloch

I forbindelse med Værdibygs 10 år i byggebranchen, stiller vi fire skarpe spørgsmål til nogle af branchens skarpeste fagfolk.

Den sidste som stilles fire skarpe er programchef hos Københavns Lufthavne, Finn Bloch. Han er bl.a. bygherre bag udbygningerne af Københavns Lufthavn og arbejder kontinuerligt for god samarbejdskultur i byggeriet. Finn elsker aktiviteterne på byggepladserne, den fælles opgave og det fælles mål – udmøntet i beton og stål, og motiveres af at få samarbejde til at gå op i en højere enhed, så projekter bliver gode og brugerne bliver glade.

Hvad er byggeriets største udfordring?

Når samarbejde er vejen frem, skal vi passe på at samarbejdet ikke bliver eksklusivt, så nogen holdes ude. For at sikre at alle er med, skal vi sørge for at ruste små og mellemstore virksomheder til strategiske samarbejder. Ellers risikerer vi at tabe dem i processen.

Hvor er byggebranchens største potentiale?

Før var der meget infight, og man modarbejdede hinanden i stedet for at samarbejde. Nu er holdningen skiftet til, at vi kan og skal lykkedes gennem samarbejde. For mig at se er der skabt et momentum, delvist af Værdibyg, hvor bedre samarbejde og tidlig involvering har været en drivkraft. Jeg mener sagtens, at vi kan få mere ud af det momentum.

Hvordan opfatter du Værdibygs rolle i byggeriets udvikling?

Værdibyg skaber et unikt forum, hvor alle lader deres særinteresser blive hjemme. Før Værdibyg, inviterede man branchens parter sammen for at finde kompromiser. Dog kom alle med hver deres dagsorden. Når vi samles i Værdibyg er det på neutral grund, og alle bliver hørt.

Hvad er din anbefaling til Værdibygs kommende arbejde?

Værdibyg skal fortsat sørge for at holde sig neutral for alle. Mest af alt skal Værdibyg fortsætte med den samme indstilling – blive ved med at få øje på aktuelle udfordringer og invitere hele byggeriet til at finde løsninger sammen.

 

Tak til Finn Bloch for at give sine bud på hvad fremtiden bringer for byggeriet og for Værdibyg.

Flere nyheder

Se oplæggene fra temamøde om bæredygtighedstiltag hos rådgiverne

/
Værdibyg afholdt for nylig et temamøde om bæ...
Lancering_Bæredygtighedsledelse_Nina Koch-ØrvadJonathan Grevsen

Bliv introduceret til bæredygtighedsledelse

/
Vejledningen Bæredygtighedsledelse blev for nylig lanceret ved et arrangement ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke