Se eller gense morgenskarp om digitale teknologier og samarbejdsprocesser

Til vores onlinemøde ”Morgenskarp med Værdibyg” onsdag den 16. november fortalte Stefan Gottlieb om evalueringen af demonstrationsprojektet Bagsværd Observationshjem.

En af byggeriets væsentlige aktuelle udfordringer er, hvordan man bliver bedre til at dele digitale data på tværs af projektets parter og derigennem får bedre udbytte af de digitale teknologier. Den udfordring har et konsortium bestående af Bauherr, HD Lab og Værdibyg arbejdet med at finde konkrete løsninger på igennem det sidste halvandet år på I demonstrationsprojektet Bagsværd Observationshjem – sammen med bygherren LIVSVÆRK.

Bedre udbytte af de digitale teknologier gennem samarbejde

I demonstrationsprojektet Bagsværd Observationshjem har et konsortium bestående af Bauherr, HD Lab og Værdibyg sammen med bygherren LIVSVÆRK arbejdet med at finde konkrete løsninger på, hvordan man bliver bedre til at dele digitale data på tværs af projektets parter. Formålet har været at afprøve, om man derigennem kan få bedre udbytte af de digitale teknologier.

Vigtig læring for branchen

Demonstrationsprojektet er efter sin afslutning blevet evalueret af BUILD i rapporten ”Digitale værktøjer og samarbejdsformer – evaluering af demonstrationsprojekt Bagsværd Observationshjem”. Stefan Gottlieb, forskningsgruppeleder og seniorforsker, BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø, som står bag rapporten, mener, at der er vigtig læring for branchen at hente i projektet.

”Evalueringen viser, at de digitale teknologier har haft en positiv indflydelse på projektet, og at der både blandt konsortiets parter og i branchen generelt er en tilstrækkelig modenhed til at udnytte det teknologiske potentiale. Evalueringen peger dog også på, at teknologianvendelsen i høj grad er afhængig af, at de rette samarbejdsmodeller er til stede”, udtaler Stefan Gottlieb.

Til vores onlinemøde ”Morgenskarp med Værdibyg” onsdag den 16. november fortalte Stefan Gottlieb mere om evalueringsrapporten, og hvad branchen kan tage med i arbejdet med at indfri de digitale teknologiers potentiale.

Se eller gense oplæg om evalueringsrapporten

Her kan du se eller gense Stefans oplæg:

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke