Bliv klogere på den gode renoveringsproces og hypoteserne bag, om lean værktøjer kan styrke samarbejdet og produktiviteten på større og mindre renoveringssager til temamødet d. 8. oktober.

I de mange kommende år vil der blive renoveret som aldrig før bl.a. på grund af de frigivne midler fra Landsbyggefonden og fremskyndelserne af en enorm mængde bygesager, i især den almene sektor. Men store renoveringsprojekter af boligejendomme med høj kompleksitet og krav om at leve op til nye energi- og miljøkrav, kræver en grundig forberedelse og en gennemtænkt udførelse.

Frem mod sommeren 2021 skal Lean Constructiuon-DK Netværket sammen med LivingLean og Statens Byggeforskningsinstitut (SBi/BUILD) derfor undersøge, hvordan man med lean- værktøjer og metoder kan styrke samarbejdet på både større og mindre renoveringssager.
Formålet med projektet er at udvikle værktøjer, der baseret på grundtanken om lean, skal skabe bedre kvalitet og højere produktivitet samt øge aktørernes indsigt i og forståelse for byggeprocessen.

På temamødet d. 8. oktober kan du blive klogere på den gode renoveringsproces og hypoteserne bag projektet. Her vil Peter Rishøj, partner i LivingLean, præsentere projektet og dets fremgangsmåde, hypoteser og målsætning. Du kan også møde Søren Wandahl, afdelingsleder på Aarhus Universitet, der vil give dig indsigt i de seneste forskningsresultater inden for styring og ledelse af byggeriets processer. Herefter vil Lasse Grosbøl, Arkitekt MAA, JJW Arkitekter og Martin van der Watt, Projektchef, Juul & Nielsen, dele ud af deres erfaringer og anbefalinger til at gennemføre et gnidningsfrit renoveringsprojekt, med en god proces.

 

Program:

14.00 Velkomst og rammesætning
v. Lean Construction-DK Netværket

 

14.10       Præsentation af projektet ’Lean i renoveringsprojekter

v. ved Peter Rishøj, Partner, LivingLean

 

14.25       Hvad siger forskningen?

v. Søren Wandahl, Ingeniørdocent, Ph.D, Institut for Ingeniørvidenskab og Leder af forskningsgruppen for Byggeproduktion, Aarhus Universitet

 

14.50       Pause

 

15.15       Den gode renoveringsproces – i projekteringsfasen

v.  Lasse Grosbøl Arkitekt MAA, JJW Arkitekter

 

15.40       Den gode renoveringsproces – i udførelsesfasen

ved Martin van der Watt, Projektchef, Juul & Nielsen

 

16.05       Erfaringsudveksling og debat

 

16.50       Opsamling og afrunding

 

17.00       Tak for i dag

 

OBS: Du kan trygt tilmelde dig arrangementet, da vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer nøje i forhold til at minimere smittespredning af  COVID-19. Vi  har vi sat et max antal deltagere på 40 personer, og forbeholder os derfor retten til at sætte et max antal deltagere pr. virksomhed ved eventuel venteliste. 

 

Projektet er støttet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond.