Planlægning og styring af logistikken i og omkring byggepladsen spiller en helt afgørende rolle i at effektivisere processerne i byggeriet. Det er et ordentligt og gennemtænkt flow, der holder byggepladsen i gang, og der er mange penge at spare ved god planlægning, hvor arbejdet ikke bremses pga. manglende materiel eller dårlige adgangsforhold.
Men er vi gode nok til at planlægge og styre logistikken på de danske byggepladser? Hvilke værktøjer findes der og hvad er erfaringerne?

Det kan du blive meget klogere på til online temamøde mandag d. 31. maj, hvor Lean Construction-DK Netværket inviterer eksperter og praktikere indenfor.

Til dette temamøde kan du bl.a. møde partner og strategisk rådgiver i FM Bygningsdrift, Ole Stensbjerg, som har mange års erfaring på området. Ole har deltaget i adskillige forskningsprojekter og arbejder nu primært på det svenske marked, hvor de er meget længere fremme end i Danmark. Hør Ole gennemgå de syv forskellige løsninger, som anvendes i Sverige og hans bud på en optimal løsning. Mød også Ulrik Branner, adm. direktør & stifter af SiteHub, som vil præsentere værktøjet, der er et nyt våben i kampen for at reducere spild på byggepladsen. SiteHub udnytter virksomhedernes eksisterende teknologier og integrerer den med erfarne eksperter på byggepladsen.

Endelig skal vi høre Thomas Larsen, Projektchef i Hoffmann A/S, fortælle om Hoffmanns planlægnings- og styringsprocesser og om, hvordan den store entreprenørvirksomhed griber opgaven med at styre logistikken på byggepladsen an. Vi får her en særlig mulighed for at komme med bag kulisserne på et stort prestigebetonet ombygningsprojekt på Købmagergade midt i København – et stenkast fra Rundetårn, hvor logistikstyringen er en ekstra tydelig udfordring.

Temamødet henvender sig til bygherrer, entreprenører, leverandører og alle andre med interesse for planlægning og styring af logistik på byggepladsen.

 

Program med ca. tider:

  • 9.00: Velkomst og rammesætning v. Morten Skaarup Jensen, Lean Construction-DK Netværket
  • 9.10: Logistik på byggepladsen: Vi er ikke dygtige nok i Danmark!

Ole Stensbjerg har mange års erfaring i arbejdet med logistik på byggepladsen, og ved om nogen, at indretningen og driften af en byggeplads er en vigtig brik i byggeprocessen. Ole har deltaget i adskillige forskningsprojekter og arbejder nu primært på det svenske marked, hvor de er meget længere fremme end i Danmark. Hør Ole gennemgå de syv forskellige løsninger, som anvendes i Sverige og hans bud på en optimal løsning, hvor bl.a. bygherren bør gå forrest som kravstiller.


v. Ole Stensbjerg, Partner og strategisk rådgiver, FM Bygningsdrift

  • 9.55: Pause
  • 10.00: SiteHub – Nyt værktøj til øget effektivitet og forbedret logistik i byggefasen

SiteHub er et nyt våben i kampen for at reducere spild på byggepladsen, som udnytter virksomhedernes eksisterende teknologier og integrerer den med erfarne eksperter på byggepladsen. I tillæg hertil tilbyder SiteHub at rydde op, sortere affaldet og sørge for, at materialerne ikke står i kø ved elevatoren. Hør adm. direktør & stifter, Ulrik Branner, præsentere det nye værktøj og fortælle om hvad logistik kan betyde for dit byggeprojekt i form af bedre bundlinje og fleksibilitet samt hvad de nye krav om bæredygtighed betyder for en entreprenør.

v. Ulrik Branner, Adm. direktør & stifter, SiteHub

  • 10.30: Styring af byggepladslogistik i Hoffmann A/S

Hør om Hoffmanns planlægning og styring af materialer (og bemanding) på deres igangværende byggeplads lige ved Rundetårn, hvor 200 mand dagligt har sin gang.

Vi får her en særlig mulighed for at komme med bag kulisserne på det store Hoffmann-projekt vedr. ombygningen af tre historiske bygninger i Købmagergade i København som bygherren har døbt “The Trinity Quarter”. Her skal der i fremtiden skal være hotel, erhverv og bolig fordelt på godt 21.000 kvm – et stenkast fra Rundetårn. På dette projekt er styring af logistikken på og omkring byggepladsen en helt særlig udfordring, som kræver nøje planlægning og koordinering.

v. Thomas Larsen, Projektchef, Hoffmann A/S

  • 10:50: Erfaringsudveksling og debat
  • 11:00: Tak for i dag

Temamødet er gratis og åbent for alle. Alle tilmeldte vil senest d. 28/5 modtage et link til temamødet.