Traditionen tro uddeler Lean Construction-DK igen i år Procesprisen sammen med Boligfonden Kuben. Procesprisen gives til en organisation, et samarbejde eller et projekt, der i særlig grad har bidraget til at udvikle samarbejdet og arbejdsprocesserne inden for byggeriet. Særligt påskønnes initiativer, der via gode processer, viser vejen i den grønne omstilling.

På dette temamøde kan du møde de tre finalister, der dyster om at vinde prisen i år! Hør dem præsentere deres projekt og hvorfor de skal vinde Procesprisen 2021.

Deltagelse er gratis og åbent for alle. Der er mulighed for både fysisk og online deltagelse.

De tre finalister er:

 

NEW AARCH – New Partnering 

New AARCH ligger i Aarhus og er den første nybyggede arkitektskole i Danmark. Samarbejdsmodellen New Partnering har gjort op med klassiske holdninger og fordomme i byggebranchen og arbejder aktivt på at ændre kulturen og adfærden i byggebranchen. Idéen bag New Partnering er at bringe alle parters kompetencer i spil og skabe et forum med fokus på vidensdeling og samarbejde. Der skabes derved et fællesskab, hvor kommunikation og organisering optimeres.

Arkitektskolen Aarhus, Bygningsstyrelsen, ADEPT, Tri-consult, A. Enggaard A/S, Etos Ingeniører indstilles for deres samarbejde i New Partnering.

 

Enemærke & Petersen: Den Hjælpende Hånd

Den Hjælpende Hånd søger at øge produktiviteten på landets byggepladser ved at motivere håndværksfag til at hjælpe hinanden med kompetence-lette arbejdsopgaver som f.eks. klargøring eller transport af materialer for at lette arbejdsgangene. Ved at benytte Den Hjælpende Hånd kan byggepladser opnå bedre arbejdsmiljø, øget produktivitet, økonomiske besparelser og bedre akkord til håndværkerne – og derigennem også større indtjening og bedre konkurrenceevne. Ved at reducere spildtid har konceptet en direkte positiv effekt på byggeriets tidsplan da byggetid reduceres og en byggeplads skal opretholdes i kortere tid.

 

Per Aarsleff: BIM-Kiosken 

Med BIM-Kiosken har håndværkeren mulighed for at finde den relevante information uden stop i arbejdsprocessen. Ved at få stillet modeller til rådighed, som kun funktionærer og rådgivere tidligere har haft adgang til, kan håndværkerne selv søge og finde information om lige præcis det, der er nødvendigt for, at de kan fortsætte deres arbejde. Med dette værktøj er digitaliseringen nået ud til håndværkerne på byggepladsen, og det medfører bedre kommunikation og samarbejde mellem ledere og håndværkere på projektet, hvilket giver et bedre flow i byggeprocessen.

 

Program [opdateres]:

14.00: Velkomst og introduktion v. Lean Construction-DK Netværket

14.10: Præsentation – Finalist 1

14.40: Præsentation – Finalist 2

15.20: Pause

15.30: Præsentation – Finalist 3

16.00: Debat og afrunding

16.30: Tak for i dag

 

Procesprisen præmierer en sammenhæng mellem gode dialogbaserede processer, god kvalitet og en stigende produktivitet og påskønner en indsats rettet mod etableringen af et ubrudt, effektivt flow i byggeriets produktion og montage. Prisen uddeles d. 28. oktober på Building Awards som en af flere priser. Building Awards er byggeriets store awardshow, hvor hele byggeriet samles for at hylde projekter, enkeltpersoner og organisationer, som har gjort sig ekstraordinært bemærket i branchen. Building Awards 2021 afholdes i år online. Læs mere om Building Awards 2021 på Licitationens hjemmeside.

 

Tid: Onsdag d. 6. oktober, kl. 14.00-16.30

Sted: Fæstningens Materialgård, BLOX, Frederiksholms Kanal 30, 1220 København K, Mødelokalet ‘Los Angeles’

OBS: Der er også mulighed for at følge med i temamødet online. Du vil senest dagen inden mødet modtage et link, hvis du sætter kryds i “online deltagelse” i tilmeldingsformularen nederst på siden.