Ny udgivelse om fyrtårnsprojekters bæredygtige byggeproces 

At bygge bæredygtigt er ofte en kompliceret og usikker proces. Hvordan griber man det an, når man skal samarbejde med nye aktører, på nye måder og om nye løsninger? 

I en ny udgivelse sætter Værdibyg fokus på otte fyrtårnsprojekters bæredygtige byggeproces. Fyrtårnskataloget præsenterer en række eksempler på byggeprojekter, der alle har været gennem en byggeproces, som har ført til et vellykket byggeri med en høj grad af bæredygtighed.  

Formålet med eksempelsamlingen er at inspirere byggeriets praktikere til at bygge bæredygtigt og finde plads til nytænkning og innovation ved at give indblik i fyrtårnsprojekters bæredygtige byggeproces. 

Tydelig vision og fælles indsats 

Selvom de otte fyrtårnsprojekter er meget forskellige og har overkommet vidt forskellige udfordringer, så er der en række fællesnævnere for, hvordan det lykkedes dem at bygge bæredygtigt.  

Alle projekterne er kendetegnet af en tydelig vision, som har levet gennem hele processen, Et andet fællestræk er, at bæredygtigt byggeri kræver en fælles indsats på tværs af hele værdikæden – ingen kan bygge bæredygtigt alene.  

I fyrtårnskataloget kan du læse om: 

  • Sara Kulturhus, Skellefteå 
  • Børnehuset Svanen, Gladsaxe 
  • Genbrugscenter Stablen, Horsens 
  • Feldballe Friskole, Mols 
  • Almene boliger Lisbjerg Bakke, Aarhus 
  • Parkeringshuset Indfaldet, Roskilde 
  • Kontorejendom Powerhouse Brattørkaia, Trondheim 
  • Ejerforeningen Ørstedshaver, København 

Hør om processen bag træhøjhuset i Skellefteå

Til lanceringen kan du bl.a. møde Vegard Brå, projektchef hos HENT, der har været totalentreprenør på Sara Kulturhus i Skellefteå, Sverige. Vegard vil fortælle om processen bag tilblivelsen af det 20 etagers højhus, der er bygget i lokalt skovet træ, og som huser både hotel, bibliotek, museum m.m. 

Arrangementet er for alle, både bygherrer, rådgivere og udførende, der ønsker inspiration til, hvordan bæredygtigt byggeri planlægges, tilrettelægges og udføres i praksis. 

 

Udgivelsen er støttet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond.