Har I behov for at effektivisere egne byggeprocesser og blive introduceret til de væsentligste metoder i – og tanker bag – Lean Construction og Last Planner System (LPS)? Så lad Lean Construction-DK Netværket sammensætte et inspirationskursus specifik målrettet din virksomhed og jeres behov.

Lean Construction er overordnet en metodik og et tankesæt til maksimering af værdi og minimering af spild ved optimering af processer i byggeriet. Ofte refereres der til Lean Construction som ’Struktureret sund fornuft’. Tankerne bag Lean anvendes primært til optimering af processer, og i midt 90’erne blev tankerne oversat til byggeriet – dette i høj grad i form af værktøjet Last Planner System. Her opnås en forbedring i høj grad igennem bedre samarbejde, involvering af medarbejdere og systematisering af processer.

En detaljeret tidsplan for giver bedre flow og højere produktivitet

LPS er et værktøj i Lean Construction udviklet specielt til byggeriet og med hensyn til byggeriets særlige forhold. Formålet er at skabe bedre forudsigelighed og pålidelige tidsplaner, der holder i praksis ude på byggepladsen. Midlet er inddragelse af de personer, der faktisk udfører arbejdet og resultatet er bedre kommunikation, overblik og flow, hvilket igen medfører bedre overholdelse af tid, bedre økonomi, bedre sikkerhed og større arbejdsglæde.

Last Planner System nedbryder planlægningen af arbejdet på byggeprojektet i tre niveauer:

1. Procesplanen,

2. Periodeplanen og

3. Ugeplanen

Procesplanen er den indledende planlægning af hele forløbet. Periodeplanen er fremsynet og har fokus på at fjerne forhindringer for produktionen og ugeplanen er detailplanlægningen mellem sjakkene på byggepladsen.

Vi tilbyder kurser, hvor I bliver introduceret til de væsentligste metoder, værktøjer og tanker bag Lean og LPS via præsentationer baseret på praktiske erfaringer. I lærer også, hvordan de forskellige planlægningsniveauer fungerer i praksis og I får rig mulighed for at deltage i diskussioner og øvelser.

Når I har deltaget i dette kursus ved I hvad Lean Construction og LPS er og I vil have kendskab til værktøjer, som I med det samme kan anvende til at effektivisere egne byggeprocesser.

 

Facilitatorer

I Netværket har vi flere erfarne facilitatorer som kan styre jeres kursus, heriblandt:

  • Ask Hesselager, proceschef, Enemærke & Petersen
  • Jan Buur Frederiksen, projektchef, Region H/Center for Ejendomme.
  • Randi Christensen, bæredygtighedsdirektør, COWI
  • Morten Skaarup Jensen, seniorprojektleder, Lean Construction-DK Netværket

Ask, Jan og Randi har mange års erfaring i anvendelsen og implementering af de fleste og mest anvendte lean construction-metoder og værktøjer.

 

Tid: Det finder vi ud af sammen. Oftest er kurserne af mindst 3-timers varighed.

Sted: I jeres egne lokaler. Vi kan også stå for lokaler.

Pris: Afhænger af kursets ønskede varighed mm. Kontakt os for at aftale nærmere.

 

Kontakt: Hvis du er interesseret i at høre mere, så anvend kontaktformularen herunder eller kontakt Lean Construction-DK Netværket på telefon 4129 0473 eller mail: lcdk@leanconstruction.dk.