Lean Construction-DK Netværket giver dig her her en unik mulighed for at komme på besøg på Danmarks største nedrivningsprojekt til dato. Det drejer sig om miljøsanering og nedrivningsopgaven af fem ikoniske højhuse i Brøndby Strand Parkerne.

Kingo Karlsen A/S er totalentreprenør på nedrivningsprojektet og ved dette besøg vil afdelingsleder, Nico Jørgensen, fortælle mere om det omfattende og krævende projekt. Gennem både miljøsanerings- og nedrivningsprocessen skal Kingo Karlsen A/S udføre arbejdet så skånsomt for omgivelserne som muligt. Bl.a. hejses alle store betonelementer ned i hel stand og køres væk fra pladsen, før de brydes op. Derudover sendes nogle materialer ned gennem de gamle elevatorskakte inde i højhusene, så larmen mindskes.

Lean-værktøjer holder processen på sporet

Helt konkret indebærer opgaven projektering, miljøsanering, nedrivning og affaldsbortskaffelse af fem højhuse på hver 16 etager og i alt skal der bortskaffes mere end 50.000 tons beton. Højhusene er forurenede med miljøgiften PCB.

Sådan en opgave kommer ikke godt i mål uden en omfattende planlægning og styring. Her har Kingo Karlsen A/S gjort brug af kendte lean-værktøjer som lokationsbaseret planlægning og Last Planner System (LPS) for at koordinere det store arbejde og holde processen og projektet på sporet. Men værktøjerne har ikke passet til alle dele af det store nedrivningsprojekt, og der har været behov for tilpasning og mere håndholdte løsninger undervejs.

Hør afdelingsleder Nico Jørgensen fortælle mere om Kingo Karlsens anvendelse af lokationsbaseret planlægning og LPS på opgaven og deltag i diskussionen om hvor meget fokus vi skal have på konstant procesoptimering i vores byggeprojekter og hvornår vi skal ”låse os fast” på takt, bemanding etc.

Besøget inkluderer en unik rundvisning og en tur op i 16. sals højde, hvorfra vi kan se nedbrydningsarbejderne pågå samt nyde den enestående udsigt over Køge Bugt.

Program 

15.00:  Velkomst ved Morten Skaarup Jensen, seniorprojektleder, Lean Construction-DK Netværket 

15.05:  Præsentation af projektet og Kingo Karlsen A/S’ planlægning og eksekvering

Nico Jørgensen, Afdelingsleder, Kingo Karlsen A/S

15.30:  Åben diskussion: Procesoptimering, takt og bemanding i vores byggeprojekter

16.00:  Rundvisning

(Husk sikkerhedssko, sikkerhedsvest/jakke og hjelm )

16.45:  Tak for i dag

 

Deltagelse er gratis.

Der er max. 40 pladser til arrangementet. Vi forbeholder os retten til at sætte et maksimum på antal deltager pr. virksomhed.

 

Tilmelding og afbud

Modtager du ikke en autogenereret e-mail umiddelbart efter udfyldelsen af tilmeldingen, skal du kontakte Lean Construction-DK for at sikre, at dine tilmelding er udfyldt korrekt – f.eks. om der er fejl i e-mailadressen eller andet. Kontakt og afbud til lcdk@leanconstruction.dk.