Årets finalister til Procesprisen favner bredt fra det digitale gigaprojekt til genbrug af byggematerialer

Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket har fundet de tre finalister til Procesprisen. De tre kandidater afspejler bredden i byggebranchen fra det banebrydende storskala projekt Nyt Hospital Nordsjælland over et enestående bæredygtigt børnehus i Gladsaxe til et nyt værktøj, der skal fremme samarbejde på byggepladsen.

Procesprisen hædrer de organisationer, projekter og samarbejder, som går en ekstra mil for at skabe gode processer i byggeriet. Nu løfter Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket sløret for de tre finalister, som er kommet gennem nåleøjet. Det er Nyt Hospital Nordsjælland sammen med NCC, Gladsaxe Kommune for Børnehuset Svanen og procesværktøjet Kort og Godt udviklet af Dansk Håndværk.

“Vi har haft et meget spændende og bredt kandidatfelt. Når vi er endt med Nyt Hospital Nordsjælland, Gladsaxe Kommune og Kort og Godt udviklet af Dansk Håndværk, skyldes det, at de har haft modet til at gå nye veje for at skabe en bedre samarbejdskultur og et mere bæredygtigt byggeri”, siger direktør for Boligfonden Kuben og medlem af juryen Sidse Buch.

Nyt Nordsjælland Hospital og NCC

Nyt Nordsjælland Hospital er nomineret sammen med NCC. Det gigantiske barmarksprojekt på 123.000 m2 er gået fra en faseinddelt planlægning til en samkøring og et helhedshensyn faserne imellem i et stærkt datadrevet digitalt univers. Resultatet er en meget effektiv styring af udførelsen.

–       Nyt Hospital Nordsjælland er en meget ambitiøs bygherre, der har taget styring på projektet og udarbejdet meget detaljerede tidsplaner i tæt samarbejde med de involverede parter. Deres tilgang kan være med til at flytte branchen, siger seniorprojektleder i Lean Construction-DK og medlem af juryen Morten Skaarup Jensen.

Gladsaxe Kommune for Børnehuset Svanen

Den anden nominerede er Gladsaxe Kommune for Børnehuset Svanen, der er ét af to parallelle projekter. Første del var nedrivning og genanvendelse af Gl. Gladsaxe skole, mens anden del er opførslen af Børnehuset Svanen. Materialer høstet fra den gamle skole indgår i det nye børnehus.

“Vi taler meget om at bygge bæredygtigt, men få gør det så konsekvent som Gladsaxe Kommune på Børnehuset Svanen. Ved at genbruge materialerne fra den gamle skole, viser de vejen til et mere cirkulært byggeri og samtidig viser de vejen for tættere og mere fleksibelt samarbejde mellem bygherre, rådgivere og udførende”, siger Sidse Buch.

Kort og Godt

Den sidste finalist er procesværktøjet Kort og Godt, som vil lære elever på erhvervsuddannelser indenfor bygge- og anlæg til at se deres opgave som en del af en større helhed ude på en byggeplads. Det handler om fremme samarbejdet, skabe bedre byggeprocesser, større arbejdsglæde og højere effektivitet.

“Kort & Godt er et vigtigt projekt og et initiativ vi har manglet i branchen, hvor unge nyuddannede byggefolk sendes ud i siloer uden tilstrækkelig forståelse for den sammenhæng de indgår i. Værktøjet er bygget op som en række enkle spørgsmål, de unge skal stille sig selv, så de får afklaret opgaven, evalueret på opgaven og tænkt næste skridt ind”, siger Morten Skaarup Jensen.

Vinderen af Procesprisen findes den 10. november. Juryen bag prisen består af:

  • Sidse Buch, Konsulent i BAT og direktør i Boligfonden Kuben
  • Jesper Schat-Holm, Partner og Afdelingsleder, Wissenberg
  • Malene Raagaard Møller, Senior Udviklingschef, NCC
  • Søren Wandahl, Ingeniørdocent, Ph.D, Aarhus Universitet
  • Morten Skaarup Jensen, Seniorprojektleder Værdibyg/Lean Construction-DK

Flere nyheder

Statens Serum Institut vinder procesprisen 2023Licitationen

Husk at indstille projekter til Procesprisen 2024

/
Kender du et projekt, et samarbejde eller en organisation, der ...
Jonathan Grevsen

Ny vejledning: Alle parter vinder ved tidlig entreprenørinddragelse

/
Ny vejledning fra Værdibyg klæder branchen på til ...
Renovering af facade på bygning.Kontraframe

Se eller gense Morgenskarp om renovering og bæredygtighed

/
Gik du glip af vores morgenskarpe præsentation om renovering ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke