2023 i Lean Construction-DK Netværket

Lean Construction-DK Netværket er kommet godt ud af starthullerne i 2023 med et velbesøgt arrangement om ulykkesforebyggelse. Og der er meget mere godt i vente - læs med her.

Efter et spændende 2022 med mange aktiviteter (som du kan læse mere om her) har vi ingen planer om at sætte farten ned i 2023.

Vi har allerede lagt fra land med et ”udsolgt” arrangement om ”Ulykkesforebyggelse i et lean-perspektiv”, som vi afholdt samen med Videntjenesten om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere for mere end 100 engagerede deltagere d. 12/1.

Vi gentager seancen i Aarhus d. 25/1:

Ulykkesforebyggelse i et lean-perspektiv

Til Lean Construction-DK Netværkets årlige temamøder med Videntjenesten om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere sætter vi denne gang fokus på Lean og ulykkesforebyggelse. Der vil bl.a. være oplæg fra Rikke Kirkebjerg, Arbejdsmiljøchef, Enemærke & Petersen a/s og seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Johnny Dyreborg. Deltagerne introduceres også for en ny øvelse, der bl.a. skal kunne gøre det nemmere at identificere fejl og uhensigtsmæssigheder i processen, som kan udvikle sig til en ulykke.

Venteliste! Læs mere og skriv dig op her

Besøg i Brøndby Strand Parkerne – Danmarks største nedrivningsprojekt

Den 1. februar får du en unik mulighed for at komme med på besøg på Danmarks største nedrivningsprojekt til dato. Det drejer sig om miljøsanering og nedrivningsopgaven af fem ikoniske højhuse i Brøndby Strand Parkerne. Hør afdelingsleder Nico Jørgensen fortælle mere om Kingo Karlsens anvendelse af lokationsbaseret planlægning og LPS på opgaven og deltag i diskussionen om hvornår vi skal opgive yderligere procesoptimering i vores byggeprojekter og ”låse os fast” på takt, bemanding etc.

Læs mere og tilmeld dig her

Onlinemøde i Netværkets studiekreds

Bliv en del af Lean Construction-DK Netværkets online studiekreds, hvor vi i et fagligt fællesskab analyserer, diskuterer og perspektiverer konkrete elementer af Lean Construction principperne. Næste møde finder sted den 8. februar kl. 9.30-11 og her tager vi fat på en gammel kending fra nye vinkler når ”De 7 strømme” er temaet for mødet. Vi skal bl.a. omkring bygherrens 7 strømme.

Læs mere og tilmeld dig her

Temamøde: Optimal logistisk indretning og styring på byggepladsen

Planlægning og styring af logistikken på og omkring byggepladsen spiller en helt afgørende rolle i at effektivisere processerne i byggeriet. Til temamødet kan du bl.a. møde projektlederne Mickael Gabriel Andersen og Jesper Grønne fra Nordstern, som er i gang med at opføre 14.000 m2 nye hotellejligheder på Postbyen midt i København. Hør også VDC koordinator hos Aarsleff, Carl Johan Christensen, fortælle om udviklingen og anvendelsen af en App, som bruges af både funktionærer, formænd, håndværkere og vagter til den daglige styring af leverancer og logistik på byggepladsen. Vi får også en præsentation af SiteLog, som står for planlægning og udførelse af byggelogistik og byggepladsinfrastrukturtjenester. Temamødet finder sted den 23. marts kl. 14.00-16.30.

Læs mere og tilmeld dig her

Kursus: Effektive processer med Lean og Last Planner System

Kom på kursus og bliv introduceret til de væsentligste metoder i – og tanker bag – Last Planner System (LPS). Netværket afholder intro-kursus i København den 26. april. Deltagelse er gratis for medlemmer.

Læs mere og tilmeld dig her

Årskonference: Bygherren i front for den lean byggeproces

Når vi skaber gode vilkår og processer, får vi et bedre byggeri. Byggesagerne bliver billigere, medarbejderne får større arbejdsglæde og ressourcespildet mindskes, når vi får strømlinet processerne. Det er derfor glædeligt at se, at bygherren i stigende grad går forrest og tager ansvar i forhold til at fremme tilliden og samarbejdet og øge værdiskabelsen i byggeprojekterne.

Til vores årskonference d. 22. august zoomer vi ind på bygherrens rolle, muligheder og ansvar i den lean byggeproces. Blandt dagens oplægsholdere er: Jens Breinholt, projektdirektør, PensionDanmark, Ole Kongsbak, byggechef, Nyt Hospital Nordsjælland/Region H, Ann-Pia Puggaard, projektdirektør, Danmarks Nationalbank, Henrik Mielke, adm. koncerndirektør, MT Højgaard Holding, Henrik Lindved Bang, direktør, Bygherreforeningen, m.fl.

Læs mere og tilmeld dig her

Der kommer helt sikkert flere arrangementer til, og så skal vi også have uddelt årets Procespris i samarbejde med Boligfonden Kuben. Vi glæder os til at se jer og sammen blive endnu mere lean i 2023.

Flere nyheder

Værdibyg

I bygge- og anlægsbranchen er nøglen til fremskridt en konkret tilgang til bæredygtighed

/
Så er det blevet den første december og dermed ...
Medlem af Værdibygs styregruppe Lisbeth Fjordvald (Scandi Byg og Konstruktørforeningen.Scandi Byg A/S

Nyt medlem af Værdibygs styregruppe

/
Der er for nylig blevet føjet et nyt medlem ...
Jonathan Grevsen

Se eller gense Morgenskarp om bæredygtighedsledelse

/
Ved Værdibygs seneste Morgenskarpe morgenmøde blev der leveret ...

Værdibyg er et samarbejde mellem:

Ja tak - send mig Værdibygs nyhedsbrev

Få den nyeste viden fra Værdibyg direkte i din indbakke